eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A Fidesz-KDNP bojkottálja a népjóléti bizottságot Korózs Lajos távozásáig

A Fidesz és a KDNP parlamenti képviselői mindaddig nem vesznek részt az Országgyűlés népjólét bizottságának járványügyi napirendjein, ameddig a "kamuvideós" Korózs Lajos nem kér bocsánatot és nem távozik a testület éléről - mondta Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő vasárnap az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában.

A kormánypárti politikus közölte: a baloldal eddig szinte folyamatosan támadta, vagy hátráltatta a járvány elleni védekezést.

"Álhíreket találnak ki és terjesztenek, sőt még egy kamuvideót is készítettek egy álmentőssel és számtalan hazugsággal, amelynek célja a magyar egészségügy lejáratása volt" - mondta.

Nacsa Lőrinc felháborítónak nevezte, hogy "ennek egyik főszereplője, a szocialista Korózs Lajos máig nem kért bocsánatot és nem távozott a járványüggyel is foglalkozó népjóléti bizottság éléről".

Kiemelte: "akitől egy világjárvány kellős közepén mindössze annyi telik, hogy kamuvideót rendel és gyárt", álláspontjuk szerint méltatlan arra, hogy a járványelleni védekezés legfontosabb lépéseiről meghallgatást irányítson.

Ezért ameddig nincs semmilyen következménye a "baloldali botránynak", a Fidesz és a KDNP képviselői távolmaradásukkal fogják megakadályozni, hogy "kamuvideós Korózs járványügyi beszámolót vezessen" - mondta.

"Mi akár már holnap készek vagyunk meghallgatni az operatív törzset, ez most már csak a baloldalon és Korózs Lajoson múlik" - zárta nyilatkozatát Nacsa Lőrinc.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×