eur:
368.10
usd:
344.43
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Bozsik-stadion – Dernovics Tamás / magyarepitok.hu
Nyitókép: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Célegyenesben a Bozsik-stadion építése – fotógaléria

Már lefektették a gyepszőnyeget is a 8200 néző befogadására alkalmas Honvéd-létesítményben.

A Bozsik Stadion kivitelezése elérte azt az állapotát, hogy a létesítmény egyes területein már megkezdődhetett a takarítás – írja a magyarepitok.hu. A kispesti Bozsik József Stadiont a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és a Pharos '95 Sportpályaépítő Kft. konzorciuma kivitelezi az Óbuda Építész Stúdió Kft. tervei alapján. A munkálatok tavaly márciusban kezdődtek. A projekttel 10 ezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező aréna jön létre.

„Az épület többi részén folyamatos ütemben halad a készre festés, a melegburkolatok fektetése és a bútorozás. Az üzempróbák is fokozatosan indulnak, hogy még az idén gond nélkül megkapja az épület a használatba vételi engedélyt” – mondta Boros Bálint építésvezető.

A belső munkálatokkal párhuzamosan zajlanak a külső munkálatok is.

Bozsik Stadion – Dernovics Tamás / magyarepitok.hu
Bozsik-stadion – Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

„Gőzerővel készülnek a térköves járdák és parkolók, és ami a legfontosabb, hogy lekerült a gyepszőnyeg is, melyet folyamatos karbantartással igyekeznek a legjobb minőségben megtartani a szakemberek” – mondta az építésvezető.

Elkezdődött a végső látványt meghatározó és a nézők tájékozódását segítő infógrafikai rendszer kialakítása, valamint a biztonsági korlátok felszerelése is.

Bozsik Stadion – Dernovics Tamás / magyarepitok.hu
Bozsik-stadion – Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

„Terveink szerint novemberben megkezdjük a kamerák, a kivetítők és a pályavilágítás beállítását és próbáját, valamint a stadion külső díszvilágításának a próbája is elkezdődik” – fejtette ki Boros Bálint.

A projekt során létrehoznak egy 10 ezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező arénát fedett lelátókkal, amely

8200 néző befogadására lesz alkalmas.

A beruházás keretében egy háromemeletes főépületet is megépítenek, ahol a sporttechnológiai területek, a VIP helyiségek, valamint a fő kamera- és közvetítő állások kapnak majd helyet.

A lelátó alatt szociális és szolgáltató egységeket, valamint 438 parkolóhelyet alakítanak ki a szakemberek. A modern pályavilágítási-rendszer pedig HD-minőségű közvetítéseket tesz majd lehetővé.

A stadion a besorolása alapján a legmodernebb, UEFA 4-es, illetve az MLSZ I. osztály A-kategóriájának megfelelő minősítésű lesz.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Kivárás az amerikai tőzsdéken is

Kivárás az amerikai tőzsdéken is

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×