eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Fiatal lányok sült keszeget esznek a vonyarcvashegyi strandon, ahol bemutató halászaton segítik a tavi háló húzását a 40 Halász Emléknap résztvevői 2012. augusztus 3-án. A háromnapos halászünneppé vált, kulturális és gasztronómiai programokat is kínáló rendezvényen felidézik a 40 balatoni halász csodálatos megmeneküléséről szóló legendát is.
Nyitókép: MTI/Varga György

A szigorítás odacsap a Balatonnál

A fővároshoz képest a Balaton körüli vendéglátóhelyeknek kedvezőbben alakult a két járványhullám közötti üdülési főszezon, de most kérdéses, lesz-e egyáltalán nyitva hagyományos étkezőhely.

Továbbra is követik a jogszabályi előírásokat a balatoni vendéglátósok, és bár az eddig elszenvedettnél nagyobb forgalomcsökkenéssel számolnak az év végére, többségük nem húzza le a rolót, mert vannak vendégek a Balatonnál – írja a Magyar Nemzet.

Vágó Péter, a Kereskedők és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetségének (Kisosz) veszprémi elnöke azt mondta a lapnak, hogy úgy tapasztalják, hogy a vendégek komfortérzetét zavarja az étkezések között előírt maszkhasználat, sokan felemlegetik, hogy vannak más olyan, nyilvános, zárt helyek, ahol sokkal inkább szükséges lenne az arcmaszk használatának kötelezettsége. A többség elfogadja, hogy az országos védekezés a kényelmes éttermi időtöltést is mindenki esetében érinti, de azért akadnak hátrányos helyzetek.

Egy szigligeti étterem-tulajdonos arra panaszkodott, hogy arcmaszkban megszűnnek az üzleti ebédek,

egy fonyódi vendéglős pedig inkább bezárt, nem is a szigorító intézkedések, hanem a betérő vendégek egy részének renitens viselkedése ­miatt.

Kertész Rezső, a Kisosz somogyi elnöke is elismerte, általánosan előfordulnak feszült helyzetek több helyen. Vannak olyan vendéglátósok, akik ezt úgy oldották meg, hogy az üzletük bejáratánál steril arcmaszkokat, mellé egy perselyt raktak ki. A vendégek annyit raknak bele a maszkért cserébe, amennyit akarnak.

A balatoni diszkóüzemeltetőket a szórakozóhelyek bezárásáról szóló kormánydöntés nem nagyon érinti, mert Siófokon kívül november elején már nem nagyon van nyitva tartó táncos-zenés szórakozóhely.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×