eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Rendőr és katona járőrözik a röszkei közúti határátkelőhely szomszédságában épült kerítésnél 2020. január 29-én. A határátkelőnél 2020. január 28-án hajnalban migránsok nagyobb csoportja próbált a kerítést megrongálva magyar területre jutni a szerb oldalról.
Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A csónak a sláger az illegális bevándorlóknál Szegeden

Ez már a harmadik csónak, amit a hétvégén fülelnek le a Tiszán a rendőrök, a Békés megyei Nagygyanté külterületén pedig 32 határsértőt fogtak el.

Ismét csónakkal lépték át migránsok a magyar-szerb határt a Tiszán illegálisan Szegednél vasárnapra virradóra - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, Szeged külterületén fél egykor egy katona-rendőr járőrpáros vett észre egy csónakot a Tiszán, amelyben két, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott. Az államhatárt Szerbia felől illegálisan lépték át. A járőrök mindkettőjüket feltartóztatták, majd visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Szombatra virradóra két csoport is próbálkozott az átkeléssel, az egyik gumicsónakban öt szír, a másikban pedig szintén öt tunéziai, illetve líbiai állampolgár utazott.

2009-ben 15 koszovói migráns vesztette életét Szeged alatt a Tiszán, miközben csónakjukkal illegálisan megpróbálták átlépni a szerb-magyar határt.

Harminckét határsértőt fogtak el a rendőrök szombaton késő este Békés megyében, a Mezőgyánhoz tartozó Nagygyanté külterületén – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Tájékoztatásuk alapján a csoport tagjai nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállították a határsértőket a biharugrai határrendészeti kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×