eur:
392.99
usd:
366.49
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Mavcsoport.hu

Itt vannak a kék Volánbuszok - novembertől már 30 darab jár

Fürjes Balázs, Vitézy Dávid, Homolya Róbert és Pafféri Zoltán keddi sajtótájékoztatóján fény derült a szín miértjére is.

Légkondicionált, alacsonypadlós új csuklósbuszokkal (Mercedes Concerto G) bővült állami cégből az elővárosi közlekedés járműparkja - közölte honlapján a MÁV.

A járművek a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelelnek, Pécel, Gyál, Csepel, Szigetszentmiklós, valamint a XVII., XVIII. és XXI. kerületeket szolgálja ki - a Volánbusz hálózatában.

Év végéig a tervek szerint további 574 darab új, két- és háromtengelyes, dízelüzemű, helyközi kivitelű autóbusz beszerzésére ír ki közbeszerzési pályázatot a társaság.

Kedden összesen 7 busz érkezett, a hónap végén jön még 3, november elejétől tehát már 30 ilyen busz szelheti majd az utakat.

Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár kiemelte: a kormány Budapest fejlesztésekor is arra törekszik, hogy könnyebbek, élhetőbbek, egyszerűbbek legyenek a magyarok hétköznapjai, Budapest legyen lakosságbarát és felhasználóbarát város. Budapest fejlesztésében a kormány természetesen együttműködik a városvezetéssel. Magyarországon két szereplő van, akinek hivatali feladata a főváros fejlesztése: a mindenkori kormány és a mindenkori városvezetés.

Elmondta még,

a kormány 3,1 milliárd forintot adott a Volán cégcsoportnak arra, hogy beszerezze ezeket a buszokat.

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója elmondta, az Európai Unió klímapolitikai célját, hogy 2050-re nulla százalékra csökkenjen a közlekedésben a szén-dioxid-kibocsátás, csak hatékony, fenntartható, versenyképes tömegközlekedés kialakításával lehet elérni.

"A Volánbusz és a MÁV júliusi integrációja óta gőzerővel dolgozunk a két közösségi közlekedési ágazat összehangolásán, célunk, hogy 2022-re létrejöjjön a tarifaközösség" - mondta.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója elmondta: az új Mercedes-buszok olyan vonalakon állnak forgalomba, amelyek mutatják, mennyire szorosan összetartozik az állami fenntartású agglomerációs és a fővárosi fenntartású helyi közösségi közlekedés. A péceli 169E szolgálja ki a rákoscsabai, rákoskeresztúri ingázókat is. A gyáliakat Budapesttel összekötő 84E, 89E, 94E, 294E járatok egyúttal a XVIII. kerület számára jelentenek kapcsolatot a 3-as metróhoz.

A buszok államiak, Volánbusz-üzemeltetésűek, de Budapest és

a BKK rendszerébe való történelmi illeszkedésük miatt kékek.

Pafféri Zoltán a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a 30 új autóbusz forgalomba helyezésével a fővárosi agglomerációban szolgáló 56 járműből álló csuklós flotta több mint fele megújul, aminek köszönhetően az érintett állomány átlagéletkora a jelenlegi majdnem 6 és félről 3 évre csökken.

A Volánbusz vidéki városok számára hatvan ugyanilyen buszt vásárolt – ezek sárga, fehér és szürke fényezésben – például Győrbe, Székesfehérvárra kerültek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×