INFORÁDIÓ
2022. január 22. szombat
Artúr, Vince

veresegyház

medve

polgármester

Látogató gyerek eteti fakanálra öntött mézzel a kerítésen keresztül az egyik barnamedvét a Veresegyházi Állatkert és Medveotthonban. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán  *************************** Kedves Felhasználó!

Dráma a veresegyházi medveotthonban: gazda nélkül maradtak az állatok

Infostart

Az üzemeltető szerződése lejárt, az önkormányzat nem akar hosszabbítani, de a medveotthon igazgatója nem adta át a kulcsokat.

Jogilag gazdátlanok lettek a a Veresegyházi Medveotthon állatai. A menhelyként indult, majd sikertörténetté lett intézmény üzemeltetői szerződése lejárt, az önkormányzat nem akar hosszabbítani. Szerdán reggel megjelent Pásztor Béla polgármester a munkatársaival, hogy átvegye az otthont a parkot léttehozó Kuli Bálinttól. Csakhogy az igazgató előre megmondta, nem fogja átadni a parkot, mert az önkormányzatnak nincs engedélye a veszélyes állatok tartására – írja a Blikk.

A polgármester azzal érvelt, hogy a kft.-vel az üzemeltetésre kötött szerződés lejárt, és nem akarják meghosszabbítani, az önkormányzat veszi át az üzemeltetést, de sem a kulcsokat, sem a dokumentációkat nem kapták meg. Sőt, a nyolc gondozó sem marad a parkban, ha új tulajdonos érkezik.

Kuli Bálintnak a medveotthon a szívügye volt, éjjel-nappal itt dolgozott, hogy a menhelyből egy olyan szabadidős parkot hozzon létre, mint amivé a Veresegyházi Medveotthon vált. A Pest Megyei Kormányhivatalhoz fordult, de a vizsgálat és a döntés hónapokat vehet igénybe. Addig az igazgató maga próbálja finanszírozni a park fenntartását. A polgármester szerint ez jogszabályellenes.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018