INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

járművezető

kresz

vizsga

Tanulóvezetők várakoznak a gépjárművezetői gyakorlati vizsga előtt a Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedési Felügyelősége Budaörsi úti oktatási központjának udvarán.

Teljesen újraindul az élet a járművezetői vizsgák világában

Infostart

A felejtés nem jellemző, még javult is a sikeres vizsgát tevők aránya a B kategóriás jogsira hajtóknál.

Május 11., mióta újra lehet vezetési vizsgát tenni, már lassan tízezren voltak számot adni vezetési képességeikről - közölte az Infostarttal az innovációs tárca (ITM). A gyors újraindulásnak köszönhetően a várakozási idő sem nőtt a közlemény szerint.

A közleményben Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár azt írja, az elmúlt két hétben a különböző kategóriákban országszerte összesen 9500 fő adott számot felkészültségéről. A legtöbb jelentkezőt a B kategória vonultatta fel, közel 3500 elméleti és 2600 gyakorlati vizsgázóval.

Budapesten és Pest megyében egy hét alatt mintegy 450 fő vizsgázott.

Az államtitkár hozzátette: a május 11-e óta sikeres vizsgát tevők aránya valamennyi kategóriában meghaladta a leállás előtti időszak átlagát. E mutató az elméleti vizsgák esetében 67-ről 71 százalékra, a gyakorlati vizsgák esetében pedig 47-ről 51 százalékra javult.

A vizsgákon való részvétel fontos feltétele a védőfelszerelés (maszk és kesztyű) viselése, az óvintézkedések részeként korlátozzák a résztvevők számát is.

Hétfőtől pedig megkezdődnek a hivatásos járművezetői vizsgák is. A jelentkezések alapján ezen a héten mintegy 450-en tesznek gépjárművezető képesítő vizsgát, míg a gépkezelői gyakorlati vizsgázók száma közel 850 fő lesz.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018