eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Tanulóvezetők várakoznak a gépjárművezetői gyakorlati vizsga előtt a Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedési Felügyelősége Budaörsi úti oktatási központjának udvarán.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Teljesen újraindul az élet a járművezetői vizsgák világában

A felejtés nem jellemző, még javult is a sikeres vizsgát tevők aránya a B kategóriás jogsira hajtóknál.

Május 11., mióta újra lehet vezetési vizsgát tenni, már lassan tízezren voltak számot adni vezetési képességeikről - közölte az Infostarttal az innovációs tárca (ITM). A gyors újraindulásnak köszönhetően a várakozási idő sem nőtt a közlemény szerint.

A közleményben Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár azt írja, az elmúlt két hétben a különböző kategóriákban országszerte összesen 9500 fő adott számot felkészültségéről. A legtöbb jelentkezőt a B kategória vonultatta fel, közel 3500 elméleti és 2600 gyakorlati vizsgázóval.

Budapesten és Pest megyében egy hét alatt mintegy 450 fő vizsgázott.

Az államtitkár hozzátette: a május 11-e óta sikeres vizsgát tevők aránya valamennyi kategóriában meghaladta a leállás előtti időszak átlagát. E mutató az elméleti vizsgák esetében 67-ről 71 százalékra, a gyakorlati vizsgák esetében pedig 47-ről 51 százalékra javult.

A vizsgákon való részvétel fontos feltétele a védőfelszerelés (maszk és kesztyű) viselése, az óvintézkedések részeként korlátozzák a résztvevők számát is.

Hétfőtől pedig megkezdődnek a hivatásos járművezetői vizsgák is. A jelentkezések alapján ezen a héten mintegy 450-en tesznek gépjárművezető képesítő vizsgát, míg a gépkezelői gyakorlati vizsgázók száma közel 850 fő lesz.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×