eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Támogatja a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtését a Magyar Mérnöki Kamara

A szakmai testület elnöke felhívásában úgy fogalmaz, a Magyar Mérnöki Kamara mindig is fontosnak tartotta a határokon átívelő, nemzeti alapon is szerveződő magyar-magyar mérnökszakmai és kollegiális együttműködést.

A Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésének célja, hogy az Európai Unió kiemelten támogassa azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő területtől.

Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és az idén május 7-ig egymillió szignó szükséges legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel, az Európai Bizottság közmeghallgatást tartson a témában. Ha a kezdeményezés sikeres lesz, akkor a tagállamok őshonos nemzeti kisebbségei alanyi jogon pályázhatnak európai uniós támogatásokra.

Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke felhívásában azt írja, a kamara elnökeként, magánemberként és közéleti elkötelezettségű mérnökként is folyamatosan figyeli a Székely Nemzeti Tanács polgári kezdeményezését, és személyes információi szerint a kamara több tagja is figyelemmel kíséri annak sorsát.

A jövő csütörtökön lejáró kezdeményezést online is alá lehet írni. A sikerességhez még több százezer aláírásra van szükség. Nagy Gyula kamarai elnökként, maga mellett tudva sok mérnöktársa és kamarai mérnökkollégája támogatását, javasolja, hogy aki egyetért a határon átívelő együttműködést segítő gondolkodással, az csatlakozzon a nemzeti régiók védelméért indított kezdeményezéshez.

A kezdeményezés részletei az alábbi linkeken megtekinthetőek:

http://nemzetiregiok.eu/

https://eci.ec.europa.eu/ 010/public/#/initiative

https://irdala.hu/

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×