eur:
394.02
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Van egy kevésbé látható pozitív hatása a kijárási korlátozásnak

Kisebbek a torlódások a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás idején, ezért nyugodtabb körülmények között tudja végezni az útfelújítási és -karbantartási munkákat a Magyar Közút.

Erről a szervezet tájékoztatta a Magyar Nemzetet, amely keddi lapszámában közölte, hogy idén 3 programban csaknem 600 kilométer utat építenek át, mintegy 95 milliárd forint értékben.

Amióta életbe lépett a kijárási korlátozás, látványosan kevesebb járművel lehet találkozni: a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. adatai szerint 60 százalékkal esett vissza a forgalom a magyarországi főutakon. Ez a helyzet ugyanakkor lehetőséget jelent a közutakon dolgozóknak.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs vezetője azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy a forgalomkorlátozásokkal járó munkák szinte nem okoznak torlódásokat, kevesebb baleset történik, az utakon dolgozók nagyobb biztonságban tudják elvégezni a feladataikat.

Idén a tervek szerint 187 projektben 582 kilométernyi út újul meg.

A rekonstrukciós munkák mellett a Magyar Közút kiemelt feladata a gyorsforgalmi utak mentén található pihenőhelyek napi fertőtlenítése.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×