INFORÁDIÓ 
2020. május 28. csütörtök
Csanád, Emil

ócsai lajos

járvány

koronavírus

Fertőtlenítővel mossa a padlózatot a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársa a nyíregyházi Búza téri Piaccsarnokban 2020. március 31-én. Az új típusú koronavírus megjelenése óta a piacon a fertőtlenítéseket az addigi előírások helyett félóránként végzik. Az árusok és vevők részére több ponton helyeztek ki kézfertőtlenítő adagolót és fertőtlenítésre alkalmas szappant. A belső árusító részen az egy időben használható asztalok számát maximalizálták, a külső fedett piaci részen pedig a megszokott 330 helyett, 165 árusítóasztal használatát tették lehetővé.

Járványügyi szakember: a személyes példamutatás a legfontosabb

Ócsai Lajos szerint kell a maszk az utcán, az viszont nem, hogy az emberek csak úgy kimenjenek az utcára.

Próbáljunk meg abban az időpontban vásárolni, amikor a legkevesebben vannak, tágas helyeket látogassunk, sorban állásnál pedig tartsunk megfelelő távot - javasolta az InfoRádió hallgatóinak Ócsai Lajos járványügyi szakember, a volt ÁNTSZ járványügyi főosztályvezetője.

"Ha vásárolni megyünk, olyan helyre menjünk, ahol egy légtérben egyszerre aránylag kevesen vannak. Ezek általában vagy a nagy légterű üzlethelyiségek, vagy a szabályozott bent tartózkodású kisboltok. A másik az, hogy mindenki, a dolgozó és a vásárló is hordjon maszkot, ezzel kíméljük egymást" - hívta fel a figyelmet Ócsai Lajos, aki szerint a gumikesztyű sem árt.

Úgy látja,

ahogy az embernek átlagos tudásszintje emelkedik a járványról, annál komolyabban veszik a helyzetet.

"Sajnos a lakossági kommunikáció megítélésem szerint késve kezdődött, ezért egy minimális fáziskésésben vagyunk, jelen pillanatban is nagyon sok embert látni az utcán maszk nélkül, és olyanokat is látni, akik csak úgy kimentek" - mondta még.

Az egyéni felelősség szerinte nagyon nagy, az ismeretlen emberekre is próbáljunk vigyázni!

"A személyes példamutatás a leginkább meggyőző; ha látják az emberek, hogy a vezetők betartják az intézkedéseket, ők is be fogják tartani."

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Kapcsolódó hang

Így vásároljunk a járvány alatt - Ócsai Lajos
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018