eur:
394.4
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Egy nő nézi a naplementét a 4-es és a 6-os villamosok megállójában, a Széll Kálmán téren. A Fővárosi Közgyűlés elfogadta a tér felújításának koncepciótervét, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azóta a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal elkészítette a támogatási szerződés tervezetét.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Koronavírus - Nagy könnyítés a tömegközlekedésben

Friss érvényesítés nélkül is elfogadják az utazási kedvezményre jogosító okmányokat.

Friss érvényesítés nélkül is elfogadják a helyi és helyközi közlekedési szolgáltatók az utazási kedvezményre jogosító, lejáró hivatalos okmányokat a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetését követő 15. napig - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap.

A közlemény szerint a ITM kérése kiterjed minden közszolgáltatási utazási kedvezményre jogosító, lejáró igazolvány, igazolás, utalvány elfogadására, így a 65 év alattiaknak kiállított "Ellátottak utazási utalványa" és az alkalmazásban állók "Utazási utalványa" a lejáratot követően,

március 31. után is felhasználható utazási kedvezmény igénybevételére az egyéb feltételek figyelembe vételével.

Mivel a felsősoktatásban intézménylátogatási tilalom van, a köznevelésben pedig az oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben történik, a felsőoktatásban tanulók március 31. után is kedvezményesen utazhatnak a 2019/2020-as tanév első féléves matricájával érvényesített diákigazolványukkal, akik pedig még nem kaptak diákigazolványt, azok az elektronikusan küldött igazolást kinyomtatva élhetnek a kedvezményekkel.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy a járvány terjedése akkor lassítható le, ha aki teheti, otthon marad, ezért az intézkedés

nem a veszélyhelyzet idejére eső utazások megkönnyítését szolgálja, hanem hogy a veszélyhelyzet megszűnése után az érintettek okmányuk érvényesítéséig, új okmányuk kézhezvételéig kedvezményesen utazhassanak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×