eur:
392.72
usd:
366.34
bux:
66717.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Koronavírus - Miskolcon is elkezdődött a járványkórház kialakítása

Kiderültek a részletek a Semmelweis kórház átalakításáról.

Napokkal ezelőtt kiderült már, hogy több járványkórház is létesül vidéki városokban. A miskolci létesítmény átalakításával kapcsolatban kiderültek a részletek.

Közleményük szerint a Semmelweis Tagkórház Rendelőintézete a következő 48 órában változatlan munkarendben üzemel. A következő naptári héten történhet változás a rendelési időket illetően, ezekről folyamatosan adnak majd tájékoztatást. Hangsúlyozták, hogy

a Semmelweis Tagkórház fekvő ellátásának területe minősül át járványügyi ellátó központtá, a szakrendelő várhatóan tovább üzemel a későbbiekben.

A járóbeteg ellátások a kórház valamennyi telephelyén folytatódnak, azonban továbbra is kizárólag a sürgős, életveszélyes, sürgős szükséget szenvedő, avagy az ellátás elmaradása esetén vélhetően maradandó egészségkárosodást elszenvedő betegeket látják el.

A daganatos betegek ellátásában semmilyen korlátozást nem vezettek be és a jövőben sem terveznek korlátozó intézkedéseket.

A Semmelweis Tagkórház telephelyén

a Légzőszervi Rehabilitációs Osztály és a Pszichoterápiás Rehabilitációs Osztály, illetve az egynapos szemészeti sebészeti osztály működését felfüggesztik.

A felmerülő rehabilitációs igényeket a jövőben a Szent Ferenc Tagkórházba csoportosítják át, de ilyen jellegű ellátásra kizárólag nyomós indokkal, aktív fekvőbeteg osztályok kérésére kerülhet sor. A felszabaduló kapacitásokat a járványügyi ellátás céljára csoportosítják át.

Március 20-án reggel 8.00 órától szünetel a betegfelvétel a Semmelweis Tagkórház Ideggyógyászati Osztályán, valamint Szülészet-nőgyógyászati osztályán. Valamennyi ideggyógyászati panasszal bíró beteg, illetve szülészeti, nőgyógyászati ellátást igénylő beteg ellátása a Szentpéteri kapui telephelyen történik, ezért pénteken a betegeknek már a Szentpéteri kapui kórháztömbben kell jelentkezniük. A szülészeti esetek ellátása során természetesen továbbra is biztosítják a szabad orvosválasztás lehetőségét, az erre irányuló szervezési intézkedéseket megtették.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×