INFORÁDIÓ 
2020. május 28. csütörtök
Csanád, Emil

miskolc

koronavírus

járványkórház

kórház

Koronavírus - Miskolcon is elkezdődött a járványkórház kialakítása

Infostart

Kiderültek a részletek a Semmelweis kórház átalakításáról.

Napokkal ezelőtt kiderült már, hogy több járványkórház is létesül vidéki városokban. A miskolci létesítmény átalakításával kapcsolatban kiderültek a részletek.

Közleményük szerint a Semmelweis Tagkórház Rendelőintézete a következő 48 órában változatlan munkarendben üzemel. A következő naptári héten történhet változás a rendelési időket illetően, ezekről folyamatosan adnak majd tájékoztatást. Hangsúlyozták, hogy

a Semmelweis Tagkórház fekvő ellátásának területe minősül át járványügyi ellátó központtá, a szakrendelő várhatóan tovább üzemel a későbbiekben.

A járóbeteg ellátások a kórház valamennyi telephelyén folytatódnak, azonban továbbra is kizárólag a sürgős, életveszélyes, sürgős szükséget szenvedő, avagy az ellátás elmaradása esetén vélhetően maradandó egészségkárosodást elszenvedő betegeket látják el.

A daganatos betegek ellátásában semmilyen korlátozást nem vezettek be és a jövőben sem terveznek korlátozó intézkedéseket.

A Semmelweis Tagkórház telephelyén

a Légzőszervi Rehabilitációs Osztály és a Pszichoterápiás Rehabilitációs Osztály, illetve az egynapos szemészeti sebészeti osztály működését felfüggesztik.

A felmerülő rehabilitációs igényeket a jövőben a Szent Ferenc Tagkórházba csoportosítják át, de ilyen jellegű ellátásra kizárólag nyomós indokkal, aktív fekvőbeteg osztályok kérésére kerülhet sor. A felszabaduló kapacitásokat a járványügyi ellátás céljára csoportosítják át.

Március 20-án reggel 8.00 órától szünetel a betegfelvétel a Semmelweis Tagkórház Ideggyógyászati Osztályán, valamint Szülészet-nőgyógyászati osztályán. Valamennyi ideggyógyászati panasszal bíró beteg, illetve szülészeti, nőgyógyászati ellátást igénylő beteg ellátása a Szentpéteri kapui telephelyen történik, ezért pénteken a betegeknek már a Szentpéteri kapui kórháztömbben kell jelentkezniük. A szülészeti esetek ellátása során természetesen továbbra is biztosítják a szabad orvosválasztás lehetőségét, az erre irányuló szervezési intézkedéseket megtették.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018