eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Nem mondanak le az ételosztásról a krisnások

Minden másban betartják, amit a rendkívüli helyzetben be kell.

A Krisna-tudatú hívők aktívan jelen vannak a társadalomban, Krisna-völgyben évi harmincezer turistát fogadnak, több tízezer könyvet juttatnak el a háztartásokba, valamint számos rendezvényt szerveznek a testi-lelki egészség és kiegyensúlyozott életmód népszerűsítése érdekében. Életük mások életminőségének jobbításáról szól. A pandémia okozta veszélyhelyzetben azonban a magyar emberek iránti felelősségüket másként igyekeznek kifejezni. Annak tudatában, hogy a személyes érintkezés jelentős kockázatot jelent a fertőzés terjedését tekintve, az online jelenlétet helyezik előtérbe, a szertartásokat, leckéket, klubprogramok előadásait interneten közvetítik - fogalmaznak szombati közleményükben.

A hívőknek lelki segélyszolgálatot tartanak fenn. A közösség szerzetesei Budapesten és a Krisna-völgyben önkéntes házi karanténba vonultak. Templomaikat bezárták, rendezvényeiket április végéig törölték.

Állampolgári kötelességüknek érzik azonban, hogy az ételosztásokon ellátott több ezer fő napi betevőjéről továbbra is gondoskodjanak. Noha az áprilisban esedékes, 500 fő részvételét meghaladó Blaha Lujza téri csomagosztó segélyakció elmarad, az Ételt az Életért Szegényélelmezési Program mindennapi működését az ilyenkor szokásos óvintézkedések mellett egészen addig fenntartják, amíg arról egyéb hatósági rendelkezés nem születik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×