eur:
393.14
usd:
366.26
bux:
66809.3
2024. április 26. péntek Ervin
A karantén alá helyezett Diamond Princess luxus-óceánjáró vesztegel Jokohama partjainál 2020. február 5-én. Az óceánjárón tartózkodó több mint 3700 emberből legalább tíz utasnál mutatták ki a koronavírus fertőzést, emiatt a japán kormány arra kérte az 56 országból származó utasokat és személyzetet, hogy két további hétre még maradjanak a karanténban. A koronavírus okozta fertőzés következtében az előző nap 65 ember halt meg Kína szárazföldi részén A járvány miatti halálozások száma világszerte 492-re nőtt, a halálesetek több mint 97 százaléka továbbra is a kínai Hupej tartományra korlátozódik. A Kínában diagnosztizált fertőzöttek száma 24 ezer fölé emelkedett.
Nyitókép: MTI/AP/Kyodo News

Megvannak koronavírus első magyar gyógyultjai

Szijjártó Péter bejelentette, hogy újabb magyar állampolgárok kerültek karanténba külföldön.

Vannak jó híreink és új eseteink – közölte közösségi oldalára feltöltött videójában a külgazdasági és külügyminiszter, összegezve a koronavírussal kapcsolatos eseteket.

Bejelentette, hogy a Németországban tanuló magyar jogászhallgató elhagyhatta a karantént, és szintén távozhat a karanténból a Japánban hosszú hetekre karanténintézkedések alá vont három magyar. Az Index szerint azt a három magyar engedték ki, akik a Diamond Princess óceánjárón tartózkodtak. Köztük volt egy fertőzött is, így az, hogy távozhatott, azt jelenti, hogy gyógyultnak nyilvánították.

Szijjártó Péter új külföldi eseteket is bejelentett.

  • Egy magyar Vietnámban került karanténba, miután egy fertőzött emberrel utazott egy repülőgépen.
  • Az Oaklandben kikötött óceánjáró fedélzetén pedig két magyar tartózkodik.
  • Négy magyar állampolgár egy olyan Maldív-szigeteki üdülőben van, amit a helyi hatóságok lezártak.

A tárcavezető szerint velük is felveszik a kapcsolatot.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×