eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A rendőrség drónnal vizsgálja 2020. március 8-án azt a tízemeletes társasházat Vácott, amely előző este egy detonáció következtében megsérült. A Vám utcai épület lakható maradt, de száznyolc ember kénytelen volt ideiglenesen elhagyni. A statikus szakértő véleménye alapján a lakók azóta visszatérhettek otthonukba. Jelenleg semmiféle adat nem támasztja alá a szándékosságot, a rendőrök továbbra is keresik a robbanás okát.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Kiderült, mi okozta a váci robbanást

Március 7-én, szombat este robbanás történt egy váci, Vám utcai társasházban. Tűz nem keletkezett, de két ember könnyebben megsérült, és az épületet 108 embernek kellett ideiglenesen elhagynia - ők azóta visszatérhettek otthonukba.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai szakértők bevonásával kezdték meg a robbanás keletkezési okának és körülményeinek vizsgálatát. Az eddigi megállapítások szerint továbbra sem utal adat szándékosságra.

A rendőrség az eddigi adatok alapján közölte: a robbanás keletkezési helyén, egy harmadik emeleti lakás konyhájában az ott tartózkodó két férfi egy hatástalanítottnak vélt II. világháborús gránátot izzított a gáztűzhelyen, amikor bekövetkezett a detonáció. A két férfit könnyű sérüléssel látták el a mentők.

A lakás átvizsgálásakor a rendőrök nagy mennyiségben találtak hatástalanítottnak vélt régi lőszereket, harcászati eszközöket, fegyvereket, II. világháborús relikviákat, ezek vizsgálata tűzszerész-, illetve fegyverszakértő bevonásával folyik.

A lefoglalt eszközöket a két gyűjtőszenvedélyű férfi előzőleg hatástalanítottként szerezte be, vásárolta meg, majd azokból különböző emléktárgyakat készített.

Velük szemben robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a felrobbant II. világháborús gránátot egy kókai illetőségű férfitől vették, akit a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei közreműködésével 2020. március 9-én reggel otthonában elfogtak, előállítottak. Kihallgatásával egy időben kókai házában megkezdődött a helyszíni szemle és a kutatás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×