eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A befagyott Deseda-tóból kellett kimenteni egy embert - videó

A kaposvári hivatásos tűzoltók kötélbiztosítás mellett, a recsegő-ropogó jégen előbb térdre, majd hasra ereszkedve, létrán csúszva indultak a lékben rekedt ember segítségére.

Az utóbbi évtized enyhe teleinek köszönhetően nem minden évben adódott alkalom arra, hogy a jégről mentés fogásait gyakorolják a tűzoltók Somogy megyében. Az idei tél azonban kedvez ebből a szempontból, hiszen a Deseda-tó víztükrének részleges befagyása lehetőséget nyújtott a kaposvári hivatásos tűzoltóknak a gyakorlatozásra.

Hétfő délelőtt az eligazítás és a taktikai megbeszélés után kijelölt párokban indultak a jégen vágott lékhez a tűzoltók. A tó közepén bajba jutott embert - aki alatt beszakadt a jég - egyik kollégájuk „játszotta”. A párosok kötélbiztosítás mellett, a recsegő-ropogó jégen előbb térdre, majd hasra ereszkedve, létrán csúszva indultak a lékben rekedt társuk segítségére - számolt be a gyakorlatról az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook-oldalán.

Hangsúlyozták: fontos, hogy a tűzoltók készség szinten tisztában legyenek a jégről mentés szakszerű módszereivel, hiszen a befagyott tavak vonzzák a téli sportok szerelmeseit, akiknek bármikor szükségük lehet a gyors segítségre. A többnapos gyakorlás során a tűzoltónak lehetőségük van elmélyíteni ezt a speciális tudást.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×