INFORÁDIÓ 
2020. július 15. szerda
Henrik, Roland

katasztrófavédelem

deseda

kaposvár

jég

befagyott

A befagyott Deseda-tóból kellett kimenteni egy embert - videó

A befagyott Deseda-tóból kellett kimenteni egy embert - videó

Infostart

A kaposvári hivatásos tűzoltók kötélbiztosítás mellett, a recsegő-ropogó jégen előbb térdre, majd hasra ereszkedve, létrán csúszva indultak a lékben rekedt ember segítségére.

Az utóbbi évtized enyhe teleinek köszönhetően nem minden évben adódott alkalom arra, hogy a jégről mentés fogásait gyakorolják a tűzoltók Somogy megyében. Az idei tél azonban kedvez ebből a szempontból, hiszen a Deseda-tó víztükrének részleges befagyása lehetőséget nyújtott a kaposvári hivatásos tűzoltóknak a gyakorlatozásra.

Hétfő délelőtt az eligazítás és a taktikai megbeszélés után kijelölt párokban indultak a jégen vágott lékhez a tűzoltók. A tó közepén bajba jutott embert - aki alatt beszakadt a jég - egyik kollégájuk „játszotta”. A párosok kötélbiztosítás mellett, a recsegő-ropogó jégen előbb térdre, majd hasra ereszkedve, létrán csúszva indultak a lékben rekedt társuk segítségére - számolt be a gyakorlatról az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook-oldalán.

Hangsúlyozták: fontos, hogy a tűzoltók készség szinten tisztában legyenek a jégről mentés szakszerű módszereivel, hiszen a befagyott tavak vonzzák a téli sportok szerelmeseit, akiknek bármikor szükségük lehet a gyors segítségre. A többnapos gyakorlás során a tűzoltónak lehetőségük van elmélyíteni ezt a speciális tudást.

Nyitókép: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018