INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 4. kedd
Dominika, Domonkos

mengyi roland

börtön

kecskemét

Mengyi Roland (Fidesz), az Országgyűlés gazdasági bizottságának alelnöke felszólal az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tavalyi  tevékenységéről szóló beszámoló általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. június 8-án.

Börtönbe vonult Mengyi Roland

Infostart

Decemberben kellett volna megkezdenie a büntetése letöltését, de halasztást kaphatott. A politikus egy lapértesülés szerint szombat óta Kecskeméten, Magyarország legjobb börtönében van.

2018 őszén négy év letöltendő börtönre ítélte Mengyi Roland volt fideszes képviselőt a Fővárosi Ítélőtábla. A politikust az úgynevezett Voldemort-ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt mondták ki bűnösnek. Ez az ítélet egy évvel több, mint amit Mengyi első fokon kapott.

Az ügy lényege szerint szociális szövetkezetek szerettek volna 2018-ban uniós pénzre pályázni, és az ügyben meggyanúsított szereplők szerint Mengyi Roland a megnyert pénz először 50, aztán már 90 százaléka fejében segített volna nekik, hogy kifejezetten rájuk írjanak ki egy 500 milliós pályázatot.

A Blikk most azt írta, hogy a nyolc évig képviselőként dolgozó politikusnak decemberben kellett volna megkezdenie büntetésének letöltését, de halasztást kaphatott, így a karácsonyt még családjával tölthette. Értesüléseik szerint a politikus Kecskeméten tölti büntetését, amiről a lap azt írja, hogy ez Magyarország legjobb, európai színvonalú börtöne. Itt raboskodott korábban például Stadler József és Zuschlag János is.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018