eur:
392.89
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Wikipédia/OSX

November végéig lehet felmondani a gépjármű-felelősségbiztosítási szerződést

Elektronikus, postai és személyes úton van rá lehetőség.

December 1-jéig kell felmondaniuk a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződésüket azoknak az autósoknak, akik 2010 előtt vásárolták autójukat, és ezért a fordulónapjuk egységesen január 1-jén van. A mostani határnap a forgalomban lévő hazai gépjárműállomány több mint 20 százalékát érinti.

Aki váltani akar, vasárnap éjfélig teheti meg, addig be is kell érkeznie a felmondásnak.

Hétvégén, az utolsó napokban már csak elektronikus úton lehet intézkedni. A levélben történő felmondást legkésőbb november 29-ig el kell juttatni a biztosítóhoz, személyesen utoljára pénteken lehet élni a felmondás lehetőségével

- hívta fel a figyelmet Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége gépjárműszekciójának elnöke. Becslése szerint 100-130 ezer autós mondhatja fel a szerződését ebben az időszakban.

Az autótulajdonosok 30-40 százaléka az utolsó hétre hagyja a szerződés felmondását, még körülbelül 50 ezren lehetnek a biztosítást váltók.

Papp Lajos azt tanácsolja, hogy az autósok a felmondással egy időben kössék meg az új szerződést, ne halogassák azt december 31-ig, a határidő végéig. A tájékozódást segíti a Magyar Biztosítók Szövetsége honlapján szereplő összehasonlító felület, valamint a biztosítási alkusz cégek összehasonlító oldalai is.

A szakember szerint a felelősségbiztosítási díjaknál átlagosan 15 százalék körüli emelkedés várható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×