eur:
392.12
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Az Országgyűlés plenáris ülése 2019. április 1-jén.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Országgyűlés - most jön az utolsó nagy falat

A 2020-as költségvetés elfogadásával zárja nyári munkáját a parlament.

Az Országgyűlés ezen a héten zárja rendkívüli nyári ülésszakát. A képviselők hétfőn módosításokat hajthatnak végre a kormány jövő évi költségvetésről szóló javaslatán, majd várhatóan pénteken szavaznak annak végleges formájáról.

A házelnök - parlament honlapján elérhető - napirendi javaslata alapján az egynaposra tervezett ülés a megszokottnál hamarabb, délelőtt 11 órakor kezdődik, napirend előtti felszólalásokkal. Az ülésnap elején két új jobbikos képviselő, Balczó Zoltán és Nunkovics Tibor teszi le esküjét, akik az európai parlamenti képviselővé választott Gyöngyösi Márton és a képviselői mandátumáról lemondó Kepli Lajos helyét veszik át az ellenzéki frakcióban.

A parlament ezt követően előbb röviden tárgyal, majd határoz is a kabinet 2020-as költségvetésről szóló indítványához benyújtott módosító javaslatokról. A szavazás után az interpellációk és az azonnali kérdések is egy-egy órában hangozhatnak el, majd a kérdéseket következnek további 30 percben.

Az Országgyűlés pénteken tartja utolsó ülését a nyári szünet előtt, az erről szóló napirendi javaslat azonban vasárnap még nem volt elérhető a Ház honlapján. A képviselők a jövő évi büdzsé mellett várhatóan ekkor fogadhatják el a 2020-as adóváltoztatásokról szóló javaslatot is, továbbá bepótolhatják a köznevelési törvénycsomag előző hétről elhalasztott zárószavazását is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Gyanúsan erős volt az esti órákban a forint

Gyanúsan erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×