eur:
393.77
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Combino villamos közlekedik a nemrég felújított Margit híd villamos pályájának eredeti minta alapján újraöntött áramvezeték-tartóoszlopai mellett. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Indul az újabb kritikus időszak - forgalomkorlátozások Budapesten

Hétvégén több helyen jelentős forgalomkorlátozás lesz Budapesten. Megkezdődik például a 4-es, 6-os villamos vonalának Margit körúti felújítása, de lezárják a Szabadság hidat és a Budapest Pride útvonalát is.

Szombattól Budán, a Margit körúton is megkezdődik a 4-es, 6-os villamos vágányainak felújítása – közölte az InfoRádióval a BKK Info.

A Margit körúton autóval nagyon nehéz lesz közlekedni

– mondta Kardos Zoltán, a BKK Info vezetője.

A Margit körút a Margit híd és a Török utca felől is csak egy sávon lesz elérhető. Buszsávot jelölnek ki a Tölgyfa utcában a Bem József utcától a Henger utcáig, és a Margit körúton a Mechwart ligetnél. Szombattól a 4-es, 6-os villamos helyett a Széll Kálmán tér és az Oktogon között pótlóbusszal lehet utazni. Budán a pótlóbuszok sok helyen csak egyetlen, az autókkal közös sávban tudnak haladni, ezért ezen a szakaszon mindenképpen hosszabb menetidőre kell készülni.

A felújítás miatt a 17-es villamos rövidített útvonalon, a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között jár, a 19-es villamos pedig sűrűbben közlekedik – közölte a BKK Info.

A felújítás idején irányonként csak egy forgalmi sáv járható a Margit körúton, az első napokban jelentős torlódásokra, hosszabb menetidőkre kell számítani. A keresztirányú közlekedésben is változások lesznek, érdemes lesz tehát más útvonalat választani, és előre megtervezni az utazást – hívták fel a figyelmet

A Margit körúti lezárás várhatóan szeptember elejéig tart majd. Kardos Zoltán szerint

az első néhány nap lehet kritikus, utána kisebb lesz a forgalom a területeken.

Közben a Dél-Buda és a Corvin-negyed közötti villamospótlás augusztus végéig továbbra is érvényben marad. Az Üllői út és a Nagykörút találkozásánál megszűntek a balra kanyarodási lehetőségek – így most a Kinizsi utcán lehet visszafordulni, vagy azon keresztül eljutni a Petőfi híd felé.

Szabadság híd

Ezen a hétvégén több más helyen is forgalomkorlátozásra kell számítani Budapesten.

Lezárják például az autós- és villamosforgalom elől a Szabadság hidat, az ugyanis a júliusi hétvégéken idén is a gyalogosoké lesz.

A lezárás idején Pesten a Fővám térig közlekedő 72-es trolibusz modern járműveivel, Pest és Buda között a 4-es metróval, illetve a 7-es és a 133E buszjárattal, a dél-budai szakaszon pedig a hosszabb útvonalon közlekedő 56A és 61-es villamossal utazhatnak a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos helyett.

A lezárás ideje alatt - mind a négy hétvégén szombaton 0:30-tól vasárnap 24 óráig - a Fővám téri közlekedési jelzőlámpa sárga villogó üzemmódban működik; a Kálvin tér felől érkezők a híd előtt tudnak majd visszafordulni, illetve továbbhaladhatnak a Belgrád rakpart-Havas utca útvonalon is.

A Szabadság híd lezárása idején a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos nem közlekedik. Ezért a BKK Budán kisebb mértékben módosítja a villamoshálózatot: a Fehérvári úton a 61-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér helyett a Városház térig közlekedik. A 49-es villamos Bartók Béla úti kimaradó szakaszának pótlására az 56A járat meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér helyett Kelenföld vasútállomásig jár. Ezeken a hétvégéken a 47-es villamos késő esti indulásainak pótlására a 973-as éjszakai járat szombatról vasárnapra sűrűbben közlekedik a Keleti pályaudvar felől a Városház tér felé.

Lezárás a belvárosban

Szombaton délután rendezik a Budapest Pride felvonulást is. Emiatt 14 órától 17 óráig a Kossuth Lajos teret és a környező utcákat zárják le, 15.30 és 17.30 perc között a Bajcsy-Zsilinszky utat, 16 órától várhatóan 18 óráig a József Attila utcát, valamint a Széchényi István teret és környékét, 16.30 és 18.30 között az Apáczai Csere János utcát, illetve a Dorottya utcát, továbbá 16.30-tól 20 óráig a Március 15. teret és a Petőfi teret is lezárják.

Mindezek mellett a hétvégén a csepeli, H7-es HÉV helyett a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik majd, karbantartási munkák miatt, és a Hungária körúton szintén vágányfelújítás miatt buszokkal pótolják az 1-es villamost a Puskás Ferenc Stadion és a Népliget között. A 3-as metróvonal felújítása is tart, ezért a BKK a 2-es és a 4-es metró használatát javasolja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×