eur:
393.87
usd:
368.3
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Villámok cikáznak az égbolton Nagykanizsa felett 2019. június 1-jén éjjel.
Nyitókép: MTI/Varga György

Elérte Magyarországot a vihar - csapkodnak a villámok

Észak-keleten első és másodfokú riasztás van érvényben. Kassát hógolyó nagyságú jég veri.

Csütörtök délutántól egy hidegfront hatására elsősorban az északkeleti, keleti megyékben, illetve a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon alakulhatnak ki intenzív zivatarok, amelyek környezetében viharos (65-90 km/h) széllökés, jégeső (<2 cm átmérő) és lokálisan felhőszakadás (10-20, keleten akár >30 mm csapadék) előfordulhat.

Keleten heves zivatarra is van esély, amelyekhez kisebb területen 90-100 km/h feletti széllökés, valamint nagy méretű jég (>2 cm átmérő) is társulhat.

Az északkeleti tájak kivételével ma várhatóan 25-27 fok felett alakul a napi középhőmérséklet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat aktuális figyelmeztetésében.

Másodfokú riasztásokat adtak ki zivatarveszély miatt

Az érintett járásokban a következő órákban kialakulhatnak olyan zivatarok, amelyeket károkozó szél, illetve nagyméretű jég kísérhet.

A meteorológiai szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint csütörtökön Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lehetnek másodfokú riasztások.

Emellett továbbra is figyelmeztetnek a hőség miatt.

A fővárosban, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében másodfokú, a többi megyében elsőfokú a hőség miatt kiadott figyelmeztetés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×