INFORÁDIÓ 
2019. december 9. hétfő
Natália

szupertraffipax

véda

biztonsági öv

Rendőrök a Véda automata közlekedés-ellenőrzési rendszer egyik sebességmérőjével a 6-os főúton, Pécs határában 2016. április 21-én. Csaknem kilencszáz magyarországi helyszínen ellenőrzi a rendőrség a sebességhatár túllépését reggel hat óra óta 24 órán keresztül a Speedmarathon nemzetközi akció keretében.

Élesben működik az autósok rémálma, már nem csak a sebességet mérik a szupertraffipaxok

Infostart

Aktiválták az évekkel ezelőtt telepített, és több szabálysértés dokumentálására is alkalmas VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat új funkcióját.

A Vezess.hu ír arról, hogy egy hivatalos megkeresésből kiderült: a rendszert már élesben is alkalmazzák arra, hogy kiszűrjék azt a szabálysértőt, aki nem használja a biztonsági övét.

A hatóság a Jogmagazin.hu-nak küldött levelében azt hangsúlyozza, hogy a funkciók alkalmazása során nem a számosság, hanem a minőség az elsődleges szempont. A tesztek során több tízezer jármű elhaladása során több száz esetben készült dokumentáció.

Olyan esetekben, amikor többféle szabály megsértése is bizonyítható, akkor több dokumentáció készül és kerül továbbításra az eljárás lefolytatására illetékes hatósághoz.

A biztonsági öv használatának elmulasztásáról készülő felvételek nemcsak automatizált módon kerülnek kiértékelésre, hanem minden esetben az eljárás lefolytatására illetékes hatóság is értékeli, így

a lefolytatott eljárásban a jogsértés ténye 100 százalékosan bizonyítható.

A hatóság a válaszában hangsúlyozza, hogy a biztonsági öv használatának elmulasztása szabálysértés nem automatizált döntéshozatali eljárásban kerül lefolytatásra, mint a gyorshajtás, hanem a keletkező vélelmek alapján az illetékes rendőrkapitányság folytatja le az eljárást.

Aki biztonsági öv nélkül közlekedik, lakott területen belül 10 ezer, lakott területen kívül 15 ezer, míg autópályán 20 ezer forintos bírságot kaphat.

Nyitókép: MTI/Sóki Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018