eur:
394.29
usd:
371.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Tűzoltók az egykori békéscsabai István-gőzmalomnál, amely leégett 2019. május 21-én. A malmot 1853-ban építették, a termelést 2005-ben állították le. Az épület 1915-ben egyszer már leégett.
Nyitókép: MTI/Lehoczky Péter

Megdöbbentette Békéscsabát a pusztító tűz

Teljesen kiégett a békéscsabai István malom. A tűzben senki sem sérült meg. Pénteken rendkívüli közgyűlést tarthatnak.

Ahogy arról beszámoltunk, kedd estére sikerült megfékezni a Békéscsabán keletkezett tüzet. Az egykori István malom épülete égett le, és a lángok átterjedtek egy kisebb melléképületre is.

Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg.

Békéscsabát felfoghatatlan veszteség érte ma. A tűzoltószaknyelven kárfelszámolásnak és utómunkálatoknak nevezett folyamat napokig eltarthat – írta Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője a beol.hu beszámolója szerint.

Megdöbbenésének adott hangot Szarvas Péter polgármester is.

„A magántulajdonban levő műemlék épület Csaba történelmének része. Családok ezrei kötődnek az emblematikus malomépülethez. A tűzoltók megfeszített erőkkel dolgoznak. Bízzunk a még nagyobb kár elkerülésében” – közölte a városvezető közösségi oldalán.

A kár felmérhetetlen, hisz a létesítmény Békéscsaba központjában és a tervezett Munkácsy-negyed szívében van – írta három önkormányzati képviselő Fülöp Csaba, Miklós Attila és Takács Péter.

A három politikus péntekre egy rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezi.

„Ennek egyetlen napirendi pontjában Az önkormányzat feladatai és esetleges kötelezettségei az István malommal kapcsolatos kárelhárítás és újjáépítés ügyében címmel áttekintenénk, hogy mit tudunk tenni, mint önkormányzati testület a rendelkezésre álló eszközeinkkel a kialakult helyzetben” - közölték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×