INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

győr

életmentés

defibrillátor

Gyál, 2018. május 26. Mentőautó a gyáli rendőrkapitányság előtt 2018. május 26-án. A Pest megyei kisvárosban, a Vecsési úton két személyautó és egy terepjáró ütközött egymással. Az ütközést követően verekedés tört ki és feltehetően gumilövedékes riasztófegyverből lövések is eldördültek. A helyszínen ketten megsérültek. MTI Fotó: Lakatos Péter

Rendőrök mentettek életet egy iskolatitkár segítségével

Infostart

A győri életmentésben többen is részt vettek, köztük két arra járőröző rendőr, és egy közeli iskolából defibrillátort is vittek a helyszínre.

Az utcán esett össze az az idős férfi, akihez a mentők segítségét kérték hétfő délután Győrben. A mentésirányító instrukciói alapján a bejelentők megvizsgálták a beteget, akinél nem tapasztaltak légzést, ezért azonnal újraélesztésbe kezdtek - írja az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

A közeli iskolából érkezett egy félautomata defibrillátor is, amivel az iskolatitkár sietett a helyszínre. A bejelentőket hamarosan két arra járőröző rendőr váltotta a mellkasi nyomásokban. A rendőrök a vonalban lévő diszpécser segítségével használták a defibrillátort.

A mentők rövid időn belül, emelt szinten folytatták a küzdelmet a férfi életéért, ami végül sikerre vezetett. Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően stabil állapotban szállíthatták kórházba betegüket.

Az idős férfi állapota a körülményekhez képest stabil, jelenleg is a Petz-kórház intenzív osztályán ápolják. Szívproblémái korábban is ismertek voltak - tájékoztatta a Kisalföldet Oláh Attila orvos igazgató.

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018