INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

szélvihar

katasztrófavédelem

tűzoltók

Viharban kidőlt fát fűrészel darabokra egy tűzoltó Budapesten 2018. szeptember 1-jén. Országszerte a viharos szél okozott károkat, jellemzően kidőlt fák, leszakadt faágak miatt riasztották a tűzoltókat. Személyi sérülésről az OKF-hez nem érkezett bejelentés.

Próbára tette a tűzoltókat a vasárnap

Több mint százszor riasztották a tűzoltókat a viharos szél miatt vasárnap délután óta – közölte az InfoRádióval az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Dóka Imre hozzátette: Zala, Vas, Veszprém, Somogy és Baranya megyében is tűzoltói beavatkozásokra volt szükség a kidőlt fák miatt.

A vasárnap délutáni, kora esti óráktól számítva több mint száz esetben riasztották a tűzoltókat a viharos szél miatt, jellemzően az ország nyugati felében, leginkább Zala, Somogy, Vas és Baranya megyében – tájékoztatott a szóvivő. Főként leszakadt ágak és kidőlt fák miatt volt szükség a katasztrófavédelem szakembereire, néhol villanyvezeték is elszakadt, illetve tetőket is megbontott a szél. Személyszérülésről ugyanakkor nem érkeztek hírek – tette hozzá Dóka Imre.

A tűzoltóegységek még a hétfő délelőtti órákban is dolgoztak, hiszen folyamatosan érkeztek a bejelentések. A nyugati országrész több megyéjére pedig első fokú viharjelzést adtak ki. A szóvivő javasolja: a kerti bútorokat, virágokat és más veszélyeztetett tárgyakat érdemes biztonságba helyezni. Problélma esetén, például, ha bajba jutott valaki, a 112-es telefonszámon lehet segítséget kérni – hangsúlyozta.

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Kapcsolódó hang

Próbára tette a tűzoltókat a vasárnap
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018