eur:
395.11
usd:
372.27
bux:
66442.56
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Police.hu

Gyalogosokat gázoltak a Balatonnál

Segítségnyújtás nélkül elhajtott a gázoló, akit nem sokkal később elkaptak a fonyódi rendőrök. A tavaly nyári tragédia ügyében most fejezte be a vizsgálatot és vádemelést javasol a rendőrég.

Az ügy adatai szerint 2018. július 29-én 23 óra 15 perckor Balatonfenyvesen, a Fenyvesi utcában egy gépkocsi vezetője elütött két, vele azonos irányba, az úttest jobb szélén közlekedő gyalogost, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A baleset következtében egy 20 éves nő 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, míg egy 53 éves asszony a helyszínen életét vesztette - olvasható a közlemény a Police.hu oldalon.

A bejelentést követően a fonyódi rendőrök a helyszín közelében egy árokban, összetörve, zárt állapotban megtalálták a balesetben részes járművet, majd kis idő elteltével a 24 éves sofőrjét is. A kunbaracsi férfit elfogták, a szondáztatásnál kiderült, hogy ittas volt. Őrizetbe vették, segítség nyújtás elmulasztása és halálos közúti baleset okozásának gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Kaposvári Járásbíróság elrendelt.

Az eljárás során beszerzett igazságügyi szakértői vélemények alapján a rendőrök megállapították, hogy a 24 éves sofőr ittas állapotban vett rész a közúti közlekedésben, ezért halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt is felelni kell.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×