eur:
388.83
usd:
360.17
bux:
68177.9
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gond volt a magyar gyártású vasúti kocsikkal

Szünetel a MÁV saját fejlesztésű IC+ kocsijainak utasforgalmi próbaüzeme.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a hatóság az ajtóműködésben műszaki rendellenességet tapasztalt az oldalajtók zárásának vezérlésével összefüggésben. A hibát az osztrák szállító kijavította.

A módosításokat a MÁV-Start pénteken bemutatja a vasúti hatóságnak, amely engedélyezheti a próbaüzem folytatását. Az engedélyt kapott kocsiknak először utasok nélkül kell az előírt hibamentes futást teljesíteni, majd ezek sikeressége után szállíthatnak utasokat.

A MÁV hozzátette, hogy az IC+ kocsikkal eddig nem történt biztonságot veszélyeztető probléma a próbaüzem során. A hatóság által kiadott engedély alapján folyik a gyártás és üzembe helyezés. Most a típusengedélyeztetési eljárás zajlik, annak része az ITM Vasúti Hatósági Főosztálya által elrendelt próbaüzem.

Az utasforgalmi próbaüzem kétlépcsős, először utasok nélkül kell a kocsiknak az előírt hibamentes futást teljesíteni, majd ezek sikeressége után szállíthatnak utasokat. Jelenleg hat IC+ kocsi közlekedik engedéllyel, menetrend szerinti vonatokban. A járművekre vonatkozó engedélyt nem vonták vissza, az utasforgalmi próbaüzemet függesztették fel átmenetileg a fellépő hiányosság megoldásáig.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×