eur:
393.94
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) miniszterjelöltje a kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés kulturális bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 14-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Kásler Miklós: a Magyarságkutató Intézet vezetőjének nem a szaktudományok ismerete a dolga

Az emberi erőforrások minisztere szerint a Magyar Tudományos Akadémia együttműködhet majd az újonnan létrehozott Magyarságkutató Intézettel. Kásler Miklós az InfoRádió Aréna című műsorában nem tartotta jóhiszeműnek az intézet vezetőjét ért kritikákat.

"Erősödnek a szenvedélyek a Magyarságkutató Intézet létrehozása miatt" – fogalmazott Kásler Miklós. "Nem egészen jóhiszemű megközelítés, hogy számonkérik az intézetet megszervező embertől valamelyik szaktudományágnak a magasszintű ismeretét. Nem ez a dolga" – vélekedett a tárcavezető, aki szerint az intézetvezetőnek az intézmény megszervezése, működtetése, a pályázatok tisztességes lebonyolítása, konferenciák rendezése a feladata.

A miniszter jelenleg nem lát semmilyen ellenségeskedést a különböző intézmények között.

Mint mondta: feltehetően a Magyar Tudományos Akadémia célja is az, hogy tudományos szinten tisztázza a kérdéseket. A Magyarságkutató Intézetnél is erről van szó – jegyezte meg Kásler Miklós, aki inkább együttműködési lehetőséget lát a két intézmény között. Hozzátette:

történészek, régészek és már tudósok ezen a fórumon bebizonyíthatják saját teoriájuk minél magasabb valószínűségét.

A Magyarságkutató Intézet elindítására biztosított 800 millió forintot nem tartja kiemelkedőnek Kásler Miklós, ugyanis szerinte a Magyar Tudományos Akadémia ezzel a kérdéssel foglalkozó osztályai több év alatt ennek a sokszorosát fordították a magyarság eredetének kutatására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×