INFORÁDIÓ
2021. szeptember 18. szombat
Diána

kásler miklós

aréna

fizetés

orvos

tanár

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatót tart az egészségügyben történt változásokról és eredményekről az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2019. január 14-én.

Kásler Miklós: 1,5-2 millió forintos orvosfizetés lenne a reális

Infostart / InfoRádió

Az emberi erőforrások minisztere az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, nem csak a fizetési kondíciókon, de az egészségügyben dolgozók szociális körülményein is javítani szeretnének.

"Nyilvánvalóan a jelenlegi fizetéseknél lényegesen magasabb fizetéseket gondolnék olyan magasnak, ami felvethetné a paraszolvencia megszüntetésének a lehetőségét, de ez reális cél" - fogalmazott az InfoRádióban Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Arra a kérdésre, hogy mekkora lenne a megfelelő fizetés, arról a miniszter az Aréna című műsorban azt mondta,

"ha a realitásokhoz próbálunk közelebb kerülni, másfél-kétmillió forintos havi fizetés mindenféleképpen azt a biztonságot jelenti, amiből egy orvos méltó módon fent tudja tartani magát és a családját".

Szerinte nem kizárólag fizetésekről van szó, hanem például a lakhatásról is; a fizetések folyamatos és intenzív emelése mellett a szociális viszonyokon is javítani kíván az állam.

Kásler Miklós ennél tovább is ment: az ő társadalomfelfogása szerint ugyanis "mindenki egyformán fontos, mindenki a maga helyén tegyen meg mindent", úgy gondolja, hogy

"mindenkinek a saját igényeihez megfelelő életet célszerű biztosítani, nagyon sokan ezt el is érték, az egyéni igények különbözőek".

Arra a felvetésre, hogy az orvosok fontosabbak-e például a következő generációt tanító tanároknál, Kásler Miklós - orvos-tanárként is - úgy reagált, nagyon nehéz a két hivatást összehasonlítani: "még az árukat is" - tette hozzá.

Az erőforrástárca vezetője úgy fogalmazott "a magyar tradíció az, hogy először a munka, azután a javak birtoklása; de ha ez eltolódik, én azt sem nehezményezem".

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó hang

Kásler Miklós - Aréna, előzetes
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018