INFORÁDIÓ
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz

lapszemle

népszava

magyar idők

Sok a külföldi hagyma a magyar piacon - lapszemle

Infostart

Nem vesz fel új betegeket a Dél-pesti Centrum Merényi Gusztáv pszichiátriai osztálya, és már elkezdődött az osztály kiürítése - értesült a Népszava. A Magyar Időkben arról lehet olvasni, hogy komoly rekonstrukció és felújítás kezdődhet el a Semmelweis Egyetemen. A Népszava arról is ír, hogy egyre több a külföldi hagyma a magyar piacon.

A Népszava úgy értesült, hogy január elseje óta nem vesz fel új betegeket a Dél-pesti Centrum Merényi Gusztáv pszichiátriai osztálya, és már elkezdődött az osztály kiürítése. A lap úgy tudja, a mentők az intézmény ellátási területéről érkező új betegeket átmenetileg négy-öt másik kórház között osztják szét, a Merényi Gusztáv kórházban fekvő betegeket pedig februárig megpróbálják hazaküldeni. Akinek ezt az állapota nem engedi, azt valószínűleg a Nyírő Gyula Kórház Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetébe kerül.

A Magyar Időkben arról lehet olvasni, hogy több milliárd forint értékű rekonstrukció, felújítás, és fejlesztés kezdődhet el a Semmelweis Egyetemen, ahol az oktatás, a kutatás és a gyógyítás feltételei is megfelelnek majd a 21. századi orvosképzés követelményeinek. A beruházás hozzásegítheti az intézményt ahhoz, hogy 2030-ra a világon legjobb száz, európai szinten pedig a legjobb öt gyógyító egyetem közé kerüljön. Idén megkezdődik a Semmelweis egyetem klinikai tömbjeinek fejlesztése, bővítik a Üllői úti Belső és Külső Klinikai Tömböt és Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikát is.

A Világgazdaság arról közöl cikket, hogy tízmilliárd forintért most bárki Monet-tulajdonos lehet. A lap kiemeli, hogy Londonban árverezik el a Velencei dózsepalota című festményt, amelyet Claude Monet 1908-ban három hónapos ott tartózkodása alatt festett 40 másik képpel együtt. A festmény ára várhatóan 7-10 milliárd forint között lesz.

Az idén mintegy 4-5 százalékos növekedéssel kalkulálnak a Gyulahús Kft.-nél, bár hivatalosan még nem fogadták el a célszámokat - mondta a gyulai önkormányzat tulajdonában lévő társaság ügyvezető igazgatója a Világgazdaságnak. Daka Zsolt szerint a tavalyi évet hatmilliárd forint fölötti árbevétellel zárta a kft. A gyulai önkormányzat által 2013-ban alapított cég az előző év októberében felszámolás alá került Gyulai Húskombinát Zrt. eszközeivel indította újra a gyártást, és működése első évétől kezdve nyereséges. A cég árbevétele 2013-ban 3,8 milliárd forint, 2017-ben már 5,7 milliárd forint volt.

A Népszava arról közöl cikket, hogy már a hagyma sem a régi. A lap hangsúlyozza, hogy az egykor igazi magyar terménynek tekintett vöröshagyma például Lengyelországból, Németországból, Hollandiából vagy akár Új-Zélandból érkezik a magyar polcokra, ráadásul tavaly óta folyamatosan emelkedik az ára, és idén sem várható csökkenés. Szakértők szerint hiába működnek Magyarországon korszerű tárolók, szárítók, mégis olcsóbb akár Új-Zélandon megvásárolni a zöldséget, mert a hatalmas konténerekkel történő szállítási költsége alacsony.

A Magyar Időkben arról lehet olvasni, hogy megszünteti fiatalosnak szánt, úgynevezett „tornacipős" légitársaságát az Air France. A cég, amely Budapestről is indít járatokat és közvetlenül Párizsba viszi az utasokat, fokozatosan szűnik meg, majd beleolvad az anyacégbe, várhatóan 2020. január elejéig foglalható jegy a társaság budapesti járataira. Air France vezetése szerint a csoporton belüli többféle brand gyengítette a társaság imázsát és márkáját.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018