eur:
394.19
usd:
370.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Alkotmánybírósághoz fordul az ellenzék a munka törvénykönyvének módosítása miatt

A munka törvénykönyve decemberi módosításának megsemmisítését kérik az Alkotmánybíróságtól a parlamenti ellenzéki pártok. A Fidesz szerint a teljes ellenzék beállt Soros kampányába.

A MSZP-Párbeszéd közleményben azt írta: a jogszabály közjogilag érvénytelen az Országgyűlésben történt "eljárási törvénytelenségek" miatt. Az ellenzéki politikusok a "rabszolgatörvény" mellett az ülésnapon megszavazott, a jelenlévők kétharmadát megkövetelő sarkalatos törvények esetében is kérik az Alkotmánybíróságtól a közjogi érvénytelenség megállapítását - tették hozzá.

A beadványt támogatták a DK-, a Jobbik-, az LMP-, az MSZP- és a Párbeszéd-frakció tagjai, továbbá független képviselők is, így összegyűlt a szükséges 50 aláírás - írták.

A közleményt Szabó Tímea (Párbeszéd), Tóth Bertalan (MSZP), Szabó Gábor (Jobbik), Vadai Ágnes (DK), Keresztes László Lóránt (LMP), valamint Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Bősz Anett független képviselő írta alá.

"Az ellenzéki pártok a jövőben is közösen küzdenek a törvény visszavonásáért"

- fogalmaztak.

A Fidesz úgy reagált, a munka törvénykönyve módosítása csak ürügy a balhékhoz és politikai akciókhoz. "Ezt maga Gyurcsány Ferenc vallotta be". Soros György megkezdte európai parlamenti választási kampányát és a teljes ellenzék beállt Soros kampányába - írta a Fidesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×