INFORÁDIÓ 
2020. február 26. szerda
Géza

időjárás

hófúvás

ónos eső

Hófúvás 37-es számú főútnál a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Újharangod közelében 2018. március 18-án.

Ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést

Infostart

Vasárnap a déli megyékben lehet ónos eső.

Éjszaka északnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, melyből keleten, északkeleten, illetve a hegyvidéki területeken, vasárnap reggelig, keleten még délelőttig pár cm hó várható. Ugyanakkor a Dunántúl déli felén, a Duna-Tisza közén, főként annak déli részén átmeneti, kisebb mennyiségű ónos eső is hullhat. E mellett főként északkeleten, keleten továbbra is előfordulhat gyenge ónos szitálás.

Emiatt Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyére első fokú figyelmeztetés van érvényben vasárnapra.

met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelnzése szerint vasárnap reggelig erõsen felhõs, vagy borult lesz az ég. Keleten fokozatosan megszûnik a havazás, ónos szitálás, és napközben csak helyenként, fõként az északi megyékben lehet gyenge esõ, havas esõ, kisebb hózápor.

Éjszaka azonban már több helyütt várható vegyes csapadék: az északkeleti, keleti megyékben döntõen hóra (kis valószínûséggel esetleg ónos szitálásra), másutt általában esõre, havas esõre kell számítani. Emellett a Dunántúlon és az Alföld délnyugati részein helyenként ónos esõ is lehet.

Vasárnap napközben nagy területen hosszabb idõre is jelentõsen csökkenhet a felhõzet, de délutántól északnyugat felõl ismét beborul az ég. Délelõtt délen és keleten mindenütt megszûnik a csapadék, majd hosszabb szünetet követõen késõ délutántól, estétõl északnyugat felõl egyre több helyen elered az esõ. Késõ este, éjfél körül északkeleten azonban már havas esõre, hóra is számítani kell. A nyugatias szél szombaton még többfelé, holnap már csak kevés helyen erõsödik meg, vasárnap estétõl azonban a délnyugati szelet ismét többfelé kísérik erõs széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hõmérséklet -5 és +2 fok között valószínû, keleten az alacsonyabb értékekkel, de a keleti határ mentén az éjszaka elsõ felében kissé hidegebb is lehet. Reggelre néhány fokot emelkedik a hõmérséklet.

A legmagasabb nappali hõmérséklet vasárnap 1 (ÉK-i határvidék) és 9 (DNY-i határvidék) fok között alakul.

Nyitókép: Vajda János
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018