eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Felszólítást kapott a Politikatörténeti Intézet - lapszemle

Nyolcmillió forinttal tartozik, ezért el kell hagynia az Alkotmány utcai otthonát - Földes György ügyvezető igazgató jogsértőnek és betarthatatlannak tartja a felszólítást.

A Népszava cikkéből kiderül:

felszólítást kapott a Politikatörténeti Intézet, hogy egy hónapon belül hagyja el az Alkotmány utcai épületet.

Az intézet ügyvezető igazgatója a lapnak elmondta: egy 8 millió forintos követelés miatt végrehajtási eljárás is indult ellenük. Földes György jogsértőnek és betarthatatlannak tartja a felszólítást, aminek megfogalmazása szerint nem tesznek eleget.

A Magyar Idők arról ír, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök tegnapi nemzetközi sajtótájékoztatóján képviselt nyugodt erő politikája növelheti a kormánypártok támogatottságát. A Nézőpont Intézet elemzője szerint a magyar választók kétharmada elutasítja a botránypolitizálást. A Political Capital ügyvezető igazgatója a lapnak azt mondta:

több, a kormány népszerűségvesztését okozható ügy miatt is fontos volt a miniszterelnök rendhagyó szereplése.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: a szomszédos országokban többnyire kedvező gazdasági változásokat hozott az új év. Szlovákiában jóléti intézkedések léptek életbe, Szerbiában emelkedtek a bérek és kis mértékben csökkentek az adók. Romániában viszont drágulási lavinát inditottak el a kormány megszorító intézkedései.

A Portfolio.hu cikkéből kiderül:

nagy dobásra készül a Volkswagen, amely Elli néven új leányvállalatot alapított

és olyan szolgáltatásokat kínál majd, mint például az elektromosautó-töltők otthoni telepítése. A társaság fokozatosan építi fel szolgáltatási és termékportfólióját az idei évben, amelyek a terv szerint várhatóan 2019 végétől, illetve 2020-tól, a Volkswagen I.D. elektromos modellcsaládjának piacra kerülésével párhuzamosan válnak elérhetővé Európa-szerte. Az új cég az elektromos autóval nem rendelkező háztartások számára is elérhetővé kívánja tenni a 100 százalékosan szén-dioxid-kibocsátás mentesen termelt áramszolgáltatását.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Dani Rodrik figyelmezteti az Egyesült Államokat: nem érdemes egy távolodó célt üldözni

Dani Rodrik figyelmezteti az Egyesült Államokat: nem érdemes egy távolodó célt üldözni

Számos ország közelmúltbeli esete azt mutatja, hogy a feldolgozóipari foglalkoztatás növelése ahhoz hasonló, mint amikor egy gyorsan távolodó célpontot üldöznénk. Az automatizálás és a képzettséget igénylő technológiák jelentősen valószínűtlenné tették, hogy a feldolgozóipar olyan munkaerő-felszívó hatással bírjon, mint amilyennel egykor rendelkezett. Ez azt jelenti, hogy a jövő „jó munkahelyeit” a szolgáltatóiparban kell megteremteni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×