eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Megbírságolhatják a súlyos eseteket elutasító kórházakat

Körlevélben utasított pár napja az országos tisztifőorvos hivatala 22 fővárosi kórházat, hogy biztosítsák a folyamatos intenzív ellátást. Lapértesülés szerint ott, ahol az ellenőrök azt tapasztalják, hogy alaposabb ok nélkül utasítottak vissza ilyen ellátásra szoruló beteget, ott az intézmény 500 ezer forintos bírságot kaphat.

A kórházigazgatók egy része nem is kívánta kommentálni a Népszavának a január 4-én érkezett hatósági levelet, mások azt nem értették, hogy végül is hogyan oldhatnák meg a beteg elhelyezését, ha egyszer nincs ágy. Megint mások abban voltak bizonytalanok, hogy kinek kell megfizetnie a büntetést: a főigazgatónak vagy a kórházi büdzsének.

A lap birtokába került ágynyilvántartás szerint - négy nappal a büntetést kilátásba helyező körlevél után -, január nyolcadikán, kedden a főváros valamivel több mint háromszáz intenzíves ágyának mindössze tíz százaléka volt szabad.

A lapnak az egyik intézmény főigazgatója azt mondta, valójában mindenki tudja, hogy olykor egy-egy intézmény az intenzíves ágyainak felét is kénytelen szüneteltetni, mert nincs mellé orvos, vagy ápoló.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×