eur:
392.87
usd:
366.47
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

4 városban veszélyes, 12-ben egészségtelen a levegő

Több település - köztük Budapest - levegőjét veszélyesnek minősítették a magas szálló por (PM10) tartalom miatt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés indexe alapján Budapest mellett Dunaújváros, Tököl és Putnok szerepel a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel.

Emellett Székesfehérvár, Veszprém, Várpalota, Százhalombatta, Pécs, Vác, Szolnok, Eger, Miskolc, Sajószentpéter, Nyíregyháza és Salgótarján levegője egészségtelen minősítést kapott.

Dorog, Esztergom, Kazincbarcika, Hernádszurdok, Oszlár és Szeged levegője is kifogásoltnak számít.

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy index alapján történik. A légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különítenek el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási vagy riasztási fokozatát.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×