eur:
392.36
usd:
365.63
bux:
66757.39
2024. április 26. péntek Ervin
Dr. Melczer Mária Ágnes, a Magyar Gyógyszerész Kamara Békés megyei elnöke kiszolgál Telekgerendáson, a helyi gyógyszertárban. Két esztendő alatt a patikák húsz százaléka bezárt Békés megyében. A folyamat napjainkban is folytatódik, sőt a gyógyszerészek attól tartanak, hogy a folyamatosan apadó állami hozzájárulás csökkenése és a most beinduló generikus program, amelynek keretében mindig a legolcsóbb készítményt kell felajánlani, tovább ronthatják a gyógyszertárak helyzetét. A gyógyszertárak működtetése tőkeigényes tevékenység, nagy a bér- és rezsiköltsége, s mindehhez több tízmilliós gyógyszerkészlet társul.
Nyitókép: Rosta Tibor

Így lesznek nyitva a gyógyszertárak az ünnepek alatt

Az ünnepnapok torlódása miatt nagyon fontos előre beszerezni a rendszeresen alkalmazott készítményeket, és feltölteni az otthoni patikát. Ahol gyermek van, legyen otthon láz- és fájdalomcsillapító, az ünnepi lakomák miatt pedig jó, ha van otthon gyógyszer az emésztőrendszeri panaszok kezelésére is.

A karácsonyi ünnepek alatt a gyógyszertárak a folyamatos gyógyszerellátás biztosítása érdekében ügyeleti szolgálatot is ellátnak. December 24-én a szombaton is nyitva tartó gyógyszertárakat a szokásos szombati munkarendjük, vagy rövidített nyitvatartás szerint lesznek elérhetők.

December 25-én és 26-án kizárólag az ügyeletes gyógyszertárak lesznek nyitva.

December 31-én a szombaton is nyitva tartó gyógyszertárak a szokásos szombati munkarendjük, vagy rövidített nyitvatartás szerint lesznek elérhetők, míg

január 1-jén kizárólag az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti szolgálatot teljesítő gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Az ügyeleti, vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról (az adott településre, vagy megyénként akár kilistázva) az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet felhívja a lakosság figyelmét, hogy

idén az ünnepnapok torlódása miatt kiemelt fontosságú a rendszeresen alkalmazott készítmények beszerzése, valamint az otthoni patika feltöltése a nem várt helyzetek miatt.

Gyermekek esetében mindenképpen tanácsos beszerezni láz- és fájdalomcsillapító szereket. Hasznos lehet ellenőrizni a torokfertőtlenítő, orrcsepp, köptető készleteket is. Felnőttek esetén is ügyelni kell arra, hogy a téli időszakra jellemző megfázásos, influenzaszerű tünetekkel járó állapotok (láz- és köhögéscsillapító szerek, orrcsepp, köptető), valamint az esetlegesen előforduló emésztőrendszeri panaszok kezelésére rendelkezésre álljanak a szükséges készítmények.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

A munkahelyválasztási preferenciák szempontjából a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges szempont a Randstad friss Employer Brand kutatása szerint. Emellett rendkívül fontosnak tartják a kellemes munkahelyi légkört is, azt, hogy hogyan élik meg a mindennapokat a munkahelyi környezetben, milyen a viszonyunk a kollégáikkal, vezetőjükkel. Hangsúlyos szempont továbbá a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol az állás hosszú távra szól, nem kell tartani a leépítéstől, és ahol lehetőség van a munka-magánélet egyensúlyának megvalósítására – utóbbi fontossága nőtt a felmérés két évvel ezelőtti eredményéhez képest.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×