eur:
393.85
usd:
364.76
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet épülete a főváros IX. kerületében, a Haller utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Újabb kórházakban vizsgálódik az ÁSZ

Több egészségügyi intézményben is folyamatban van az ellenőrzés.

A salgótarjáni, a tatabányai és a szolnoki megyei kórház mellett, a szentesi, az orosházi, a váci kórházban, valamint a fővárosi Bajcsy kórházban, a Dél-pesti Centrumkórházban és az Országos Kardiológiai Intézetben is vizsgálódnak az Állami Számvevőszék munkatársai.

A vizsgálat után kiderül, hogy ezek az intézmények betartották-e a gazdálkodásukra vonatkozó törvényi előírásokat, átláthatóan és elszámoltathatóan kezelték-e a közpénzeket. Az ellenőrzések arra is kiterjednek, hogy a kórházak 2017-ben megfelelően használták-e fel a költségvetési maradványokat - közölte az ÁSZ.

Domokos László elnök 2018 augusztusában egy lapinterjúban irányította rá a figyelmet az egészségügyi gazdálkodó szervezeteknél tapasztalt sorozatos szabálytalanságokra. Az ÁSZ szeptember 13-án hozta nyilvánosságra, hogy a szekszárdi, a hatvani, a soproni, a mosonmagyaróvári, a Berettyóújfaluban működő kórház, valamint a Kazincbarcikai Kórház ellenőrzése során is számos szabálytalanságot, hiányosságot tárt fel.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×