eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Potsdam, 2016. április 14.Claudia Hubatsch némettanár intenzív nyelvtanfolyamot tart 2016. április 14-én a Potsdami Egyetem egyik előadótermében olyan menekülteknek, akik a képzést követően tanárként szeretnének elhelyezkedni Németországban. A szíriai és egyéb háborús övezetből érkezett menekültek nyelvi képzése április 11-én kezdődött az északkeleti nagyvárosban a német kormány integrációs programja keretében. (MTI/EPA/Klaus-Dietmar Gabbert)
Nyitókép: MTI/EPA/Klaus-Dietmar Gabbert

Fontos határidők jönnek a felsőoktatásban

Több mint ötezren jelentkeztek a 2019 februárjában induló keresztféléves képzésekre.

A legnépszerűbbek idén is a gazdaságtudományi és műszaki képzések voltak - közölte az Oktatási Hivatal, amely arra is felhívta a figyelmet, hogy a keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban a felsőoktatási intézmények csak mesterképzéseket hirdethettek meg magyar állami ösztöndíjas formában.

Összesen 5231-en nyújtottak be jelentkezést a felvi.hu honlapról elérhető e-felvételiben. Az első helyen megjelölt jelentkezéseket figyelembe véve mesterképzésre 4543-an (közülük 4296-an állami ösztöndíjas formára), alapképzésre 590-en, felsőoktatási szakképzésre pedig 98-an jelentkeztek.

A mesterképzések első helyes jelentkezéseit figyelembe véve idén is a gazdaságtudományi és a műszaki képzési területek szakjai a legnépszerűbbek, a finanszírozási formától és a munkarendtől függetlenül.

A jelentkezők által rögzített adatok és a feltöltött dokumentumok feldolgozása jelenleg is zajlik.

Az érintettek - a dokumentumok feldolgozottságától függően - december 5-től az e-felvételiben ellenőrizhetik a felvételi nyilvántartásban található adataikat, dokumentumaikat, pontszámaikat. Bővebb információ a felvi.hu honlapon olvasható.

A felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok másolatai (pl. felsőfokú oklevél, többletpontot igazoló dokumentumok) 2019. január 10-ig tölthetők fel az e-felvételi rendszerébe, vagy postai úton is beküldhetők az Oktatási Hivatal címére (1443 Budapest, Pf. 220). Szintén január 10-ig van a jelentkezőknek lehetőségük arra, hogy egyetlen alkalommal módosítsák a jelentkezési sorrendjüket.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×