eur:
394.89
usd:
370.61
bux:
65271.55
2024. április 19. péntek Emma
Vonat halad át a megújult balatonboglári vasútállomáson, ahol a Szántód-Kőröshegy - Balatonszentgyörgy vasútvonal korszerűsítésének és Kaposvár - Fonyód vonalszakasz felújításának átadóünnepségét tartották 2018. június 14-én.
Nyitókép: Varga György

Egymással szemben állt meg két vonat Zalában

 Engedély nélkül indítottak el egy vonatot Zalaegerszegről, több váltót megrongált a szerelvény. Az utasok a MÁV szerint nem voltak veszélyben.

A MÁV tájékoztatása szerint egymástól biztonságos távolságra sikerült megállnia a két vonatnak. Az eset még vasárnap este, nem sokkal 22 óra előtt.

Zalaegerszegről engedély nélkül indították el a Zalaszentivánig közlekedő személyvonatot. Haladása közben a vonat több váltót megrongált.

A biztosítóberendezés megfelelően működött, így a hibát érzékelve az ellenkező irányból érkező Göcsej Intercity részére megtiltotta a továbbhaladást az állomásra.

A két vonat egymástól 500 méter távolságban, biztonságosan megállt. A két szerelvényen utazó 30-35 utas nem volt veszélyben. A helyzet tisztázását követően, fél óra elteltével érkezett meg az állomásra az intercity. A megrongálódott váltókat hétfőn éjjel, fél kettő előtt helyreállították. A MÁV közölte azt is: szakértők bevonásával vizsgálják az esetet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×