eur:
393.82
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A cégvezetők szemléletváltására van szükség – lapszemle

A Világgazdaság úgy tudja, az idén januárban 2,6 millióan részesültek nyugdíjban és egyéb ellátásban. A tervek szerint alig több mint két hét múlva indulna a regisztráció a fővárosi előválasztásra – írja a Népszava. A Magyar Idők szerint fél év alatt sem sikerült hivatalosság tenni Sneider Tamás Jobbik-elnöki tisztségét. Nem számíthatnak a kórházak teljes adósságrendezésre – értesült a Népszava. Több százmilliárd forint juthat el a gazdálkodókhoz a következő hetekben – írja a Magyar Idők. A Portfoliónak a Google Magyarország industry managere adott interjút.

A Világgazdaság úgy tudja, az idén januárban 2,6 millióan részesültek nyugdíjban és egyéb ellátásban, az ellátottak száma egy év alatt 1,6 százalékkal csökkent. A gazdasági napilap mai számában a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján közölt írás szerint az ellátottak 78 százaléka volt öregségi nyugdíjas.

A tervek szerint alig több mint két hét múlva indulna a regisztráció a fővárosi előválasztásra, amelyen a baloldali ellenzék kiválasztaná a kormánypárti főpolgármester-jelölt, Tarlós István ellenzéki kihívóját. Az biztos, hogy a voksolást szervező MSZP Horváth Csabát indítja, a Párbeszéd pedig Karácsony Gergelyt. A Népszava ma megjelent számában az LMP által támogatott Puzsér Róbert azt mondta, hogy nincs kifogása a tisztességes és korrekt előválasztás ellen.

A Magyar Idők mai számában arról ír, hogy fél év alatt sem sikerült hivatalosság tenni Sneider Tamás Jobbik-elnöki tisztségét, a Fővárosi Törvényszék online felülete szerint még mindig Vona Gábor tölti be a vezetői pozíciót. A konzervatív közéleti napilap úgy tudja, hogy a májusi tisztújítás óta a hatóságok több ízben kértek hiánypótlást a párttól.

Nem számíthatnak a kórházak teljes adósságrendezésre, az eladósodott intézmények vezetőit viszont akár bércsökkentéssel is sújthatják – értesült a Népszava. A szociáldemokrata napilap szerint a korábban beígért 55 milliárd forintos konszolidációs összeg nem csak alig több mint felét szánja a kormányzat a tartozások kifizetésére, a fennmaradó 24 milliárd forintból csak azok részesülnek, akik bizonyíthatóan tettek az eladósodás elkerüléséért.

Több százmilliárd forint juthat el a gazdálkodókhoz a következő hetekben. A Magyar Idők úgy értesült, hogy a Magyar Államkincstár az előlegfizetési időszakban mintegy 121 milliárd forintot utalt át a termelők számlájára, decemberben pedig újabb jelentős összeg érkezhet a támogatásra jogosultakhoz.

A magyar lakosság több mint 70 százaléka napi szinten használja az internetet, de közben a cégek 56 százalékának nincs weboldala, 29 százalék pedig semmilyen marketingtevékenységet nem folytat – derült ki abból az interjúból, amit a Porfoliónak adott Vadász Illés, Google Magyarország industry managere. A szakember szerint arra van a leginkább szükség, hogy a cégvezetők szemlélete megváltozzon: nekik kell felismerni, hogy a digitális jelenlétre miért van szükség.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×