eur:
395.34
usd:
366.36
bux:
65453.91
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Svan Róbert rendőr főtörzsőrmester kamerás rendszámfelismerő rendszerrel figyeli a forgalmat Újfehértón, a Széchenyi utcában. Az újfehértói rendőrség két kamerás rendszámfelismerő számítógépet kapott, amelyeket a polgárőrökkel közösen használnak. A körözés alatt álló, vagy forgalomból kivont járműveket kiszűrő rendszer előnye, hogy így sokkal kevesebb gépkocsit kell ellenőrzés céljából megállítani, hiszen az online adatbázis menet közben jelzi, ha valamilyen szabálytalanságot észlel.
Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Megcáfoltak egy nagy autós tévhitet

A problémás autósokat szűrik ki a polgárőrök és a rendőrök közös akcióján.

A rendőrök megbüntették azokat a sofőröket Hird közelében a 6-oson, akik fényjelzéssel jelezték, hogy a közelben rendőrök mérnek - írta egy autós a Facebookon. A nagy figyelmet kapó bejegyzés szerint egy polgárőrautó továbbította azon autók rendszámát, akik a szemben haladókat figyelmeztették a traffipaxra.

A helyzetet a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének elnöke magyarázta el. Cseh László közölte, hogy a polgárőrök már húsz éve együttműködnek és tartanak közös ellenőrzéseket a rendőrökkel, ahol a rendszámfelismerő rendszer segítségével kiszűrik a problémás autókat - írta a bama.hu.

A polgárőrautó szélvédőjére helyezik az android alapú, optikával ellátott mobiltelefont. A kocsiban egy-egy rendőr és polgárőr foglal helyet, akik a készülék révén ki tudják szűrni a forgalomból kivont gépjárműveket, a biztosítással nem rendelkezőket, a lopott kocsikat.

Egy akció során 1000-1500 gépjárművet ellenőriznek. Eddig még mindig akadt problémás gépjármű,

de eddig soha nem büntettek - és nem is fognak - a villogtatásért.

Cseh László elmondása szerint olyan már többször előfordult, hogy az autós nemtetszését kifejezve bemutatott a polgárőröknek. Egy olyan baranyai történetet is elmesélt, amikor a középső ujjával jelzett a polgárőrautó felé a sofőr, aki akkor még nem tudta, hogy rendszámfelismerő akció zajlik. Alig ment pár métert, mikor megállították, mert kiderült, hogy már rég lejárt a műszakija. A sofőr ekkor visszasétált, és elnézést kért a polgárőrtől és a rendőrtől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×