eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Elkezdtek befagyni a tavak, de még ne örüljünk

A Fertő felületét már majdnem egybefüggő jégpáncél borítja, és a Velencei-tó is átkapcsolt téli üzemmódba. De még senki ne lépjen rájuk!

Már majdnem egybefüggő a jégpáncél a Fertő tavon - olvasható az Időkép.hu-n. Az összeállításban szerepel az is, az elmúlt napok fagyos időjárásának hála tavaink elkezdtek befagyni.

Noha erős hajnali fagyokkal búcsúzott a november, december pedig ugyancsak zord idővel köszöntött ránk (északkeleten nem egy helyen -16 Celsius-fokot mértek), egyelőre még akár hetekig is tilos lehet a tavak jegére lépni. Hogy mikor szabad, arról a hatóságok idejében tájékoztatni fogják a közvéleményt, ahogy a téli sportok szerelmeseinek szóló örömhírről is tájékoztatott az Országos Vízjelző Szolgálat. Ami biztos, hogy a hét további részében stabilan 0 fok fölött lesz a napi átlaghőmérséklet, sőt, a hét jelentős részében még éjszaka sem fog fagyni az ország nagy részén.

A Balaton egyébként jégmentes és 3,5 fokos, a Velencei-tó a part menti keskeny sávban jeges.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×