INFORÁDIÓ 
2019. május 20. hétfő
Bernát, Felícia

kamupárt

ügyészség

választás

Budapest, 2018. július 8. Szavazó a józsefvárosi időközi polgármester-választáson a BVHSZC Bókay János szakközépiskolájában 2018. július 8-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Megszűnhet a Mátyás Párt, az Emberek Pártja és még 27 politikai kamuszervezet

Infostart

Egymásután két választáson sem állítottak jelöltet, érdemi tevékenységet nem végeznek, a törvény értelmében az ügyészség indítványozza 29, ma már biztosan nem üzemelő párt megszüntetését.

29 olyan "pártot" találtak a hazai ügyészségek, amelyek egymást követő két országgyűlési választáson nem állítottak jelöltet, tevékenységükkel felhagytak, vagyonukról pedig nem rendelkezdtek - tájékoztatta az Infostart.hu-t a Legfőbb Ügyészség.

A pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló 1989-es törvény értelmében ügyészségi indítványra a bíróság megállapíthatja az ilyen pártok megszűnését.

Az áprilisi választások után az ügyészségek a törvényszékek nyilvántartásai alapján összevetették az illetékességi területükön bejegyzett és nyilvántartott pártok listáját a Nemzeti Választási Iroda 2014-es és 2018-as jelöltállító listáival, így szűrték ki a kamupártokat:

összesen 23 olyan pártot találtak, amely egyik választáson sem állított jelöltet, és további 6 olyat, amelyek tevékenységére utaló jelet nem találtak, illetve vagyonukról sem rendelkeztek.

A Legfőbb Ügyészség portálunknak elküldött 29-es listáján olyan pártneveket talunk, mint a Demokratikus Keresztény Királyság Párt, az

Emberek Pártja,

a Magyarország a Magyaroké Magyar Nemzeti Párt, a Mátyás Párt vagy az Új Független Párt.

Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018