eur:
393.74
usd:
368.94
bux:
65867.4
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Friss információk a csődbe ment budapesti utazási irodáról

A Real Reisen külföldön maradt utasokat a biztosító hazaszállítja, azokat, akik nem tudtak elutazni, kártalanítják.

Hétfőn jelent meg a Real Reisen Utazási Iroda Kft. honlapján a közlemény, hogy a cég utazásszervezői engedélyét Budapest Főváros Kormányhivatala visszavonta, valamint

a társaságot egy évre eltiltotta az utazásszervezői tevékenységtől.

A közleményből az is kiderül, hogy az iroda a hatályos jogszabályoknak megfelelő vagyoni biztosítékkal rendelkezik az egyik biztosító társaságnál.

Az InfoRádió megkereste az utazási irodát, ahol azt mondták: a biztosító társaság hírzárlatot rendelt el az ügyben, nem adhatnak interjút. Annyit árultak el csupán, hogy

valamennyi külföldön lévő utasukat elindították Magyarországra, a többieknek pedig a befizetett részvételi díjakat visszafizetik.

Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője elmondta: a július 1-jével szigorított szabályok szerint minden utazási irodának két biztosítással kell rendelkeznie.

"Az egyik biztosítás egy úgynevezett hazamentési biztosítás, ami arra való, hogy egy utazási irodai csőd esetén a külföldön tartózkodó utasokat a biztosító társaság hazaszállítsa Magyarországra. A másik egy

vagyoni biztosíték jellegű biztosítás, ami arra nyújt fedezetet, hogy azok az utasok, akik befizették a részvételi díjukat, de nem tudtak elutazni, teljeskörűen visszakapják a befizetett összeget"

- hangsúlyozta Molnár Judit.

Ilyen esetben a biztosító társaság gondoskodik a külföldön tartózkodó utasok hazaszállításáról, valamint a Magyarországon maradt utasok kártalanításáról. Úgy tudják hogy ez a jelen esetben teljeskörűen megtörténik - közölte a szóvivő.

A Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője elmondta:

a károsultaknak ezúttal az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-nél kell jelentkezniük.

Miután az összes utas benyújtotta az igényét, a biztosító társaság kártalanítja az utasokat és vissza fogja fizetni a részvételi díjat. Ez máskor elhúzódhat akár néhány hónapig is, de jelen esetben a folyamat várhatóan csak néhány hét lesz.

Molnár Judit hangsúlyozta: az utazási irodák szigorúan szabályozott működésének köszönhetően azok,

akik utazási irodánál fizetik be a részvételi díjat, biztonságban érezhetik magukat.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×