INFORÁDIÓ 
2018. szeptember 19. szerda
Vilhelmina

gyermekmentő

ösztöndíj

pályázat

Ösztöndíjra pályázhatnak a jól tanuló kisiskolások

Ösztöndíjra pályázhatnak a jól tanuló kisiskolások

Infostart

A Magyar Nemzeti Bank, az MKB Bank Zrt., a Waberer's International Nyrt. és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat országos ösztöndíjpályázatot hirdet a 2018/2019-es tanévre az általános iskola 2-3. osztályos tanulói részére.

A pályázat célja rossz anyagi körülmények között élő, szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor kiemelkedő képességű, tehetséges és kitűnő tanulmányi eredményű tanulók támogatása. Az országos ösztöndíjpályázaton egy évben 160 gyermek részesül összesen 63,6 millió forint támogatásban. Jelenleg a megüresedett helyekre lehet pályázni. A támogatók folyamatos kitűnő tanulmányi eredmény esetén a támogatást egészen a diploma megszerzéséig biztosítják az ösztöndíjra jogosultaknak.

A pályázati űrlap és a kért dokumentumok postára adásának határideje: 2018. szeptember 28. A pályázatokat az alábbi címre várják: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, 1066 Budapest, Teréz krt. 24.

Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan tanuló, aki

  • a 2018/2019-es tanévben az általános iskola 2. vagy 3. osztályában tanul,
  • a 2017/2018-as év végi tanulmányi eredménye jeles vagy kitűnő, a magatartás- és a szorgalomértékelést is figyelembe véve (ahol csak az van, a szöveges értékelés is megfelel),
  • családjában az egy főre jutó átlagjövedelem nettó 46 000 forint/hó összeg alatt van, a családi pótlékot is beleértve. (A pályázónak mellékelni kell a munkáltatói igazolást, szociális rászorultságot igazoló dokumentumot.)

A pályázati űrlap letölthető a www.gyermekmento.hu oldalról.

Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH