eur:
392.55
usd:
366.13
bux:
66821.21
2024. április 25. csütörtök Márk
Diákok játszanak a tanteremben a nyíregyházi Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Iskolában a nyári szünet előtti utolsó tanítási napon, 2018. június 15-én. Ezen a napon véget ér a 2017/18-as tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció.
Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Ösztöndíjra pályázhatnak a jól tanuló kisiskolások

A Magyar Nemzeti Bank, az MKB Bank Zrt., a Waberer's International Nyrt. és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat országos ösztöndíjpályázatot hirdet a 2018/2019-es tanévre az általános iskola 2-3. osztályos tanulói részére.

A pályázat célja rossz anyagi körülmények között élő, szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor kiemelkedő képességű, tehetséges és kitűnő tanulmányi eredményű tanulók támogatása. Az országos ösztöndíjpályázaton egy évben 160 gyermek részesül összesen 63,6 millió forint támogatásban. Jelenleg a megüresedett helyekre lehet pályázni. A támogatók folyamatos kitűnő tanulmányi eredmény esetén a támogatást egészen a diploma megszerzéséig biztosítják az ösztöndíjra jogosultaknak.

A pályázati űrlap és a kért dokumentumok postára adásának határideje: 2018. szeptember 28. A pályázatokat az alábbi címre várják: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, 1066 Budapest, Teréz krt. 24.

Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan tanuló, aki

  • a 2018/2019-es tanévben az általános iskola 2. vagy 3. osztályában tanul,
  • a 2017/2018-as év végi tanulmányi eredménye jeles vagy kitűnő, a magatartás- és a szorgalomértékelést is figyelembe véve (ahol csak az van, a szöveges értékelés is megfelel),
  • családjában az egy főre jutó átlagjövedelem nettó 46 000 forint/hó összeg alatt van, a családi pótlékot is beleértve. (A pályázónak mellékelni kell a munkáltatói igazolást, szociális rászorultságot igazoló dokumentumot.)

A pályázati űrlap letölthető a www.gyermekmento.hu oldalról.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×