eur:
393.2
usd:
367.36
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Kiderült, mi okozza a tiszaföldvári bűzt - megrázó felvételek

Több ezer elhullott disznó teteme oszladozik egy telepen. A hatóságok már mintát vettek.

Tiszaföldváron hetek óta szörnyű bűzre panaszkodnak a helybeliek – írta a szoljon. hu. Sokáig nem találták meg a szag forrását, sem okát, de a napokban egy helyi sertéstelep dolgozója a közösségi oldalon képeket tett közzé, amelyeken több tucat elhullott sertés látható, az állatok állítólag a telepről származnak.

A férfi azt állítja, hogy a sertések a saját piszkukban pusztultak el, és

több mint háromezer dögről van szó.

Az elhullott állatokat neki kellett elföldelni Tiszaföldvár határában több helyen is, a dögökre csak húsz centis földréteg került. Később videók is felkerültek, ezek megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

Az Index megkereste a felvételek készítőjét, aki elmondta, a képek akkor készültek, amikor a sertéstelep zárt részéből géppel kellett kihordania 150-200 elhullott sertés tetemét. Voltak tetemek, amelyek már hetek óta ott voltak, azokból evett a többi disznó. Miközben hordta ki őket, volt, amelyik fel is robbant.

A férfi szerint áldatlan állapotok vannak a telepen,

a trágyalé megfelelő elvezetése sem megoldott, volt, hogy beszivattyúzták a csapadékelvezetőbe, amiből a közelben a földeket locsolják, ezért is terjengett a bűz. Azt állította, a tisztifőorvos arra kérte, vegye le a képeket, de szerinte azok a Facebookon elterjedtek. Azt az ígéretet kapta, hogy rendesen ki fogják vizsgálni az esetet.

A szoljon.hu szerint a helyi önkormányzat egyik képviselője segítséget kért a megyei közgyűlés elnökétől, tőle azonnali intézkedésre kapott ígéretet.

A hatóságoknak is eljuttatták a fotókat és a videofelvételeket is, szombaton állítólag

már kint is jártak a helyszínen, hogy mintát vegyenek.

Hegedűs István polgármester megkérdőjelezi a fotók hitelességét, de ő is mihamarabbi vizsgálatot ígért.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×