eur:
389.75
usd:
362.79
bux:
68137.61
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Fővárosi Állatkert

Nézze meg az állatkert újszülött tapírját!

Cuki, a húszéves tapíranya párja, a 22 éves Géza jelenlétében, a látogatók szeme láttára hozta világra újszülöttjét - mondta az InfoRádióban Hanga Zoltán, a fővárosi állatkert szóvivője.

A Dél-Amerika kifutóban a tapírokon kívül más dél-amerikai állatok is vannak, akik érdeklődtek a szülés iránt, olyannyira, hogy az egyik vízidisznó besegített az újszülött tapír tisztogatásába - mesélte Hanga Zoltán.

Tapír több mint harminc éve nem született a budapesti állatkertben. Utoljára 1987-ben volt lehetőség arra, hogy a nagyközönségnek újszülött kis tapírt mutasson be az állatkert.

A budapesti állatkertben tapírokkal, és elsősorban ezzel a fajjal 1890 óta foglalkoznak - tette hozzá a szóvivő.

Cuki a szülés után bevitte az újszülöttjét egy félreeső helyiségbe, ezért a látogatók csak néhány nap múlva láthatják a kicsit, és akkor fog kiderülni az is, hogy Budapest új tapírja milyen nemű, és mi lesz a neve.

A teljes interjút a cikk alatt hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×