eur:
394.44
usd:
370.58
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A folyamatos esőzés miatt vízzel elárasztott terület Keszthelyen a Nyárfa utcában 2018. szeptember 4-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Varga György

Sok gondot okoztak a felhőszakadások a Dunántúlon

Házakat rongált meg a heves esőzés Veszprém megyében. Székesfehérváron és Keszthelyen is gondokat okozott a felhőszakadás. Herendnél áttört egy horgásztó gátja.

Nagy mennyiségű csapadék okozott károkat kedden Veszprém megyében, a több alkalommal érkező zivatar miatt több tucat épület megrongálódott - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-t.

Szolgainé Soós Gabriella közlése szerint mintegy ötven helyszínen avatkoztak be a katasztrófavédelem munkatársai. A legsúlyosabb esetekhez Balatonfüreden, Herenden és Ajkán riasztották a tűzoltókat.

Balatonfüreden hét, Ajkán húsz, Herenden tíz házba tört be a víz. Herenden és Vigántpetenden egy-egy családi ház lakhatatlanná vált, a lakók kiköltöztek ingatlanukból.

Áttört egy horgásztó gátja Herendnél

Több ház udvara víz alá került, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a helyszínen intézkednek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába kedden délután érkezett a bejelentés arról, hogy a nagy esőzés miatt a Herenden található halastó gátja áttört, és több ház udvarát elöntötte a víz. A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai azonnal a helyszínre vonultak. A rendőrök lakosságvédelmi intézkedés keretében biztosítják az állampolgárok személy- és vagyonbiztonságát - írja a police.hu.

Az eset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

Székesfehérváron is veszélyeztetett a felhőszakadás:

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×