eur:
389.72
usd:
363.66
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Tóth Bertalan, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség vezetője az MSZP-Párbeszéd megválasztott országgyűlési képviselőiének tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón a Képviselői Irodaházban 2018. április 18-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Megemelt fizetésükből jótékonykodnak a szocialisták

Karitatív célokra fordítják fizetésemelésüket a párt országgyűlési képviselői.

Az MSZP országgyűlési képviselői minden hónapban kétszázezer forintot fognak befizetni egy szolidaritási alapba - jelentette be a párt elnöke és parlamenti frakcióvezetője a szocialisták országos elnökségének ülése után. Tóth Bertalan később a Hír Tévében azt mondta, hogy pályázatokat fognak kiírni az összegyűlt pénz felhasználásra.

"Társadalmi célokat, karitatív tevékenységeket, különböző akciókat szeretnénk majd finanszírozni, de teljesen transzparens módon, nyilvános pályázati felhívás keretében

és az elnökség és a frakció közösen dönt majd" - mondta Tóth Bertalan.

Az MSZP országgyűlési képviselői a fizetésük 10 százalékát eddig is kötelesek voltak befizetni a pártkasszába, de ezentúl ezeket az összegeket is jótékony célra fordítják - tette hozzá a pártvezető.

Az MSZP kötelezettsége, hogy

a képviselői 10 százalékokat is berakja ebbe a szolidaritási alapba, és így jön ki a nagyjából havi három millió forint.

Ezt az alapot októberben elkezdjük majd működtetni, és akkor jelennek meg a pályázati felhívások - magyarázta az MSZP elnöke.

A Jobbik, az LMP, a DK és a Párbeszéd már korábban bejelentette, hogy parlamenti frakcióik tagjai jótékony célokra fordítják a fizetésemelésüket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×