eur:
393.86
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a tárca új államtitkárait bemutató sajtótájékoztatón 2018. május 28-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Kásler Miklós elárulta, mivel iktatnák ki a hálapénzt

Kásler Miklós szerint folyamatos béremelésekkel el lehet érni azt az egészségügyi bérszínvonalat, amely kiiktatja a hálapénzt. „Bízom abban, hogy a következő négy évben ezt el tudjuk érni” – tette hozzá az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós az Origónak adott interjújában kiemelte: januártól havi 40 ezer forintra – a 2016-os összeg duplájára – emelkedik a kétgyerekesek családi adókedvezménye, illetve bővülnek a kisgyerekes édesanyák foglalkoztatását segítő munkáltatói kedvezmények feltételei is. A miniszter hozzátette a

családok támogatásának csupán másodlagos célja a születésszám emelése,

elsősorban abban kívánnak segíteni, hogy a háztartások előrébb tudjanak lépni, több pénzzel tudjanak gazdálkodni, könnyebben tudjanak gyermeket nevelni és vállalni.

A tárvavezető szerint „az egészségügy sehol a világon nem kelti azt a benyomást a társadalomban, hogy minden rendben van az ágazatban”. „Ha a műszerezettséget, kórházakat, felújításokat nézzük, Magyarország az európai középmezőnybe tartozik” – tette hozzá. Kásler Miklós azt is elmondta: bár rendkívül káros dolognak tartja a hálapénzt, az ugyanakkor jó néhány egészségügyi dolgozónak a megélhetést jelenti. „Úgy gondolom, hogy

folyamatos béremelésekkel el lehet érni azt a színvonalat, amely olyan jövedelemhez juttatja az egészségügyben dolgozókat, hogy a hálapénzt ki lehet iktatni”

– fogalmazott a miniszter, aki hozzátette: bízik abban, hogy a kormányzat ezt a következő négy évben el tudja érni.

Az évek óta betöltetlen háziorvosi praxisokkal kapcsolatban elmondta: sok oka lehet a problémának, „például a pénz vagy a szociális helyzet”. Kásler Miklós ennek megoldási lehetőségeként említette, hogy a kormány gépeket, műszereket juttatna el az orvosokhoz, illetve átrendeznék a háziorvosok és a sürgősségi rendszer viszonyát is.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×